26 Temmuz 2008

Gazeteci Adnan Avuka'nın 4. Baskı Kitabı Çıktı

Mardin'de bulunan gazeteci Adnan Avuka'nın, kendi çektiği fotoğraflardan hazırladığı "Hoşgörülerin Diyarı Mardin" isimli 4. baskı Türkçe, İngilizce ve Süryanice kitabı piyasaya çıktı.


42 yıla yakın bir zamandır Mardin ilinde ulusal ve yerel gazetelere gazetecilik yaparak Mardin’de bulunan gazeteci Adnan Avuka’nın, kendi çektiği fotoğraflardan hazırladığı “Hoşgörülerin Diyarı Mardin” isimli 4. baskı Türkçe, İngilizce ve Süryanice kitabı piyasaya çıktı.

Uzun zamandan beri Süryanice’ye çevirmek için çalışmalar yapan ve kitabın Kırklar Kilisesi Papazı Gabriel Akyüz tarafından Süryanice’ye çevrildiğini ifade eden Avuka “Ben memleket aşığıyım.” dedi.

Adnan Avuka

Çektiği Mardin fotoğrafları ile Türkiye’de ve dünyada sergiler açan Avuka, şimdiye kadar Türkiye genelinde 31 kez sergi açarken, uluslararası Suriye Arap Cumhuriyeti Halep, Şam, Avusturya’nın başkenti Viyana, Mısır’ın başkenti Kahire, ABD’de uluslararası sergiler açtı.

Hazırladığı “Hoşgörülerin Diyarı Mardin” isimli kitabı büyük ilgi ve takdirle karşılanan Avuka “Her Mardinli ve Mardin’i seviyorum diyenler, Mardin’in tanıtımı için mutlaka bir şeyler yapmalı. Lütfen birbirimizi destekleyelim, birbirimize kenetlenip Mardin tanıtımı için yardımcı olalım.” dedi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum