22 Temmuz 2008

Hizmette Ayırım Protestosu

Eski Mardin Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından organize edilen protesto gösterisinde vatandaşlar yapılan hizmet ayrımına tepki gösterdi. Yenişehir semtinde düzenlenen gösteride basın açıklaması yapan Mardin Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Abdulkadir Mirzaoğlu, hizmetlerin hakkaniyet ölçüsünde yapılması gerektiğini belirterek, yetkililerin bu konuda daha duyarlı olmalarını istedi.


Mirzaoğlu, "Mardin'in her alanda geri kalmışlığın en büyük sebebi sorunlara karşı tepkisiz kalma anlayışı kabul görmesidir. Biz dernek olarak Mardin halkının daha iyi şartlarda, modern çağa uygun bir ortamda yaşam sürdürmelerine katkıda bulunmak için burada toplandık. Bazı yolların asfaltlanması bazıların asfaltlanmaması gibi ayrımcılıkların ortadan kalkmasını istiyoruz. Eşit hizmet istiyoruz. Ortada adaletsizlik var. Hizmet eşit paylaşımın olmayışından söz ediyoruz. Hizmet sunarken eğer ki bazı ilçeleri veya bazı yerleri kayırıyorsanız adaletsizlik yapmış olursunuz. Böyle devam ederse meydanlara iner hakkımızı sonuna kadar ararız." dedi. Daha sonra alanda toplanan yaklaşık 50 kişilik grup yapılan ayrımcılığa son verilmesini istedi.

Haber: www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum