4 Temmuz 2008

İstanbuldan 270 Öğrenci Mardine Geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell işbirliğiyle hayata geçirilen “Gönül Köprüsü Projesi” kapsamında ikinci grup 272 öğrenci Mardin’e geldi. Yönetici ve öğrenci temsilcileri Vali Sayın Mehmet Kılıçlar’ı makamında ziyaret etti.

İstabanbul’un; Bağcılar, Şişli, Beşiktaş,Bakırköy, Zeytinburnu,Umraniye ve Sultanbeyli, ilçelerinden gelen 272 öğrenci, Mardin’in tarihi ve turistik yerlerini gezecek. Üç gün Valilik Tarafından ağırlanacak olan öğrenciler, iki günlerini de öğrenci ailelerinde akranlarıyla kaynaşarak geçirecek. Vali Mehmet Kılıçlar’ı makamında ziyaret eden öğrenci ve yöneticiler, Mardin’i düşündüklerinden çok farklı bulduklarını gecenin geç saatlerine kadar tarih sokaklarını gezdiklerini söyledi. Öğrenciler “ Buraya gelirken ailelerimiz tedirgindi. İlk gün yoğun bir telefon trafiği yaşadık. Ailelerimiz sık sık bizi arayıp ne yaptığımızı sordular. Her şeyin çok güzel olduğunu ve İstanbul’dan daha güvenli olduğunu söyleyince, telefon trafiği de yavaşladı. Çok mutluyuz” şeklinde duygularını dile getirdiler.

Vali Mehmet Kılıçlar ise, ülke genelinde öğrencilerin kaynaşmasının önemli ve yararlı olduğunu belirtti. Vali Kılıçlar “Mardin’e gelen öğrencilerimiz, diğer illere giden öğrencilerden biraz daha şanslı. Çünkü Mardin tarihi yapısı ve kültürel değerleriyle görülmesi gezilmesi gereken bir ilimiz.İlimize gelen öğrencilerimizin birer kültür elçisi olarak, okullarına dönmelerini istiyoruz. Turizm şehriyiz,bundan sonra öğrencilerimiz aileleriyle birlikte turist olarak gelmelerini bekliyoruz”dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum