2 Temmuz 2008

Kadın Doğum Hastanesi'nde Şok İddia

Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi personeli Banka Promosyonu hesabını Başhekimden sorunca hakarete uğradıklarını iddia ettiler. Başhekim A. Fettah Oğuz’un eşinin söz konusu bankanın avukatının olması ise iddiaları daha vahim hale getiriyor.

Basın açıklamasında haklarını savunmak için medeni bir şekilde söz almak isteyen personelin yüzüne karşı dosya fırlatarak, hakaret eden başhekimi protesto için kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Personeli hastane önünde Basın açıklamasında bulundu.
Sağlık Sen Mardin Şube Başkanı Mustafa Akbaş çalışanlar adına yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.
Değerli basın mensupları Değerli arkadaşlar

Kamu görevlilerinin aylık ve ücretleri Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğünün 6 sıra nolu Genel Tebliğinde belirtilen esas ve usuller çerçevesinde bankalar vasıtasıyla ödenebilmektedirler. Bu amaçla kamu kurum ve kuruluşları ile bankalar arasında aylık ve ücret ödemeleri protokolleri yapılmakta bu protokoller uyarınca verilecek bankacılık hizmetleri yanı sıra promosyon adı altında ayni veya nakdi ek imkanlar sağlayabilmektedir.
Başbakanlık 2007/21 sayılı genelgesinde promosyonun nasıl dağıtılacağı ve komisyonda kimlerin yer alacağı, uyulması gereken esasları belirtmiştir. Banka promosyon genelgesinin 7 maddesinde yapılacak uygulamalar kurum personelinin rahatlıkla bilgi edinebileceği şeklinde ilan panolarını ve internet siteleri yoluyla ilan edilecek aleniyet ilkesine titizlikle riayet edileceği ifade edilmektedir. Genelgede açıkça belirtildiği halde komisyon üyesi olan sendika temsilcisi davet edilmemiştir. Yapılacak protokolle ilgili bankalara gönderilen davetiyelerde ne yer aldığı hakkında temsilcimize bilgi verilmemiştir. Memurlar bilgilendirmemiştir. Memurlar lehine hiçbir özel şart istenmemiştir. Personelden alınan hesap işletim ve kredi kartı ücreti düşünüldüğünde 3 yıllığına 200 YTL lik bir kesinti yapılacak ve alınan promosyonda 200 YTL bir kaybı bulunmaktadır.
Hastanede personellerle yapılan bilgilendirme toplantısında Başhekimin toplantıda personeli rencide edecek şekilde konuşması, görüş bildiren personellere sert bir tonla karşılık vermesi, söz hakkı isteyen personeli sen kimsin personel misin diye azarlamasını esefle kınıyoruz.
Toplantıda görüşünü ifade eden Hastane Müdürü Yrd. M. Selim PARLAKOĞLU' na elindeki dosyayı fırlatarak azarlamak, bırakın bir idareciye medeni hiçbir insana yakışmamaktadır. Bununla da yetinmeyerek söz konusu personeli sadece düşüncesini medenice ifade etmesini amire karşı saygısızlıktan kınama cezası ile tecziye etmesini anlamak mümkün değildir.
Komisyonda genelge gereği yer alması gereken sendika için; 'sendika olmasa da olur; biz iki kişiyiz istediğimiz kararı veririz' diyerek hastanede çalışan tüm personelin haklarını korumak ve temsil etmekle sorumlu olan sendikayı aşağılamaya kimsenin hakkı yoktur. Bunu yapanlar suç işlemişlerdir.
Gecen dönem maaş sözleşmesi yapılan banka ile personel memnuniyetsizliğine rağmen Başhekimin ortada sözleşme yokken tüm personele biz anlaşma yaptık demesi ve söz konusu bankada ısrar etmesi Başhekimin avukat olan eşinin bu bankanın avukatı olması arasında bağlantı var mı şüphesi uyandırmıştır. Geçen dönemde yapılan anlaşmada alınan promosyonların nerede ve ne şekilde harcandığı bilinmemektedir. Bu nedenledir ki bu dönemde yapılacak anlaşmada idarenin alacağı payın nasıl kullanılacağına personel şüphe ile bakmaktadır.
Promosyonların tamamının çalışana yansıtılması konusunda ısrarlıyız. Protokolün çalışanların görüşü doğrultusunda değerlendirilmesini istiyoruz
İdareciler şunu bilmelidir ki personele rağmen personel için anlayışı terk edilmelidir. Personel ile barışık olmayan personeli sevmeyen personelin hak ve menfaatini düşünmeyen idarecinin başarıya ulaşması mümkün değildir. Bundan sonra bu konuda çıkacak tüm olumsuzlukların sorumlusu hastane başhekimi olacaktır.
Sendikacılık anlayışımız gereği halkımıza verilen sağlık hizmetinin daha nitelikli hale getirilmesi ile personelin hak ve menfaatlerini korumak için elimizden geleni yapacağımızı Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum