26 Eylül 2008

Dış Politika yerine uykuyu tercih ettiler!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış’ın Mardin’de verdiği dış politika eğitimine ilginin az olması hem katılımcı sayısını etkiledi hem de katılımcıların eğitim sırasında uyuklamasına sebep oldu. Mardin Öğretmen evinde iftar vaktine yakın saatlerde AK Parti İl Teşkilatı tarafından düzenlenen ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış ile Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türkiye Delegasyonu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu tarafından verilen Dış Politika Eğitim seminerine partililer konunun kendilerini ilgilendirmediği gerekçesi ile ilgi göstermedi.
AK Parti Mardin Milletvekilleri Yrd.Doç.Dr. Cüneyt Yüksel ve Halit Demir’in de katıldığı seminere katılan katılımcıların da seminerin uzun sürmesi yüzünden bir bir uykuya dalması ise dikkat çekti. Seminerde AKPM Türkiye Delegasyonu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Yabancı Uyruklu vatandaşların Türkiye’deki ikamet ve mülkiyetleri hakkında verdiği bilgilerde İsraillilerin Güneydoğu Anadolu Bölgesinde arsa veya mülk sahibi oldukları iddialarının yalan olduğunu verdiği resmi istatistiği bilgilerle anlattı.
Çavuşoğlu, muhalefetin iddia ettiği gibi yabancıların mülk edinmediğini belirterek, Osmanlı döneminden başlayıp, Atatürk, İnönü, Menderes döneminde devam eden yabancıların mülk edinmelerinin, 2005 yılında çıkarılan yasa ile sınırlama altına alındığını, 1934 yılında bakanlar kurulu kararı ile sınırsız mal edinme hakkı varken, bugün imarlı durumun ancak yüzde 10'nuna tekabül ettiğini söyledi. Türkiye'de en fazla konuşulan iddianın, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve sınıra yakın bölgelerde İsraillilerin mülk edinmesi olduğuna dikkat çeken, Çavuşoğlu, Türkiye genelinde 70 İsrail vatandaşına ait toplam 100 taşınmaz mülk olduğunu ve Güneydoğu'da İsraillilere ait dolaylı veya direk hiçbir mülk bulunmadığını dikkat çekti.
Katılımcılara Kıbrıs sorunu hakkında da bilgiler veren Çavuşoğlu, sorunun çözümüne kalıcı bir mantıkla yaklaştıklarını vurgulayarak AK Parti'nin AB sürecinde üç kez kriz yaşandığını her üç krizin Kıbrıs konusunda taviz verilmemesinden kaynaklandığını söyledi. AB'ye girme uğruna Kıbrıs'ı satma gibi düşünceleri bulunmadığının altını çizen Çavuşoğlu, "Kıbrıs'taki vatandaşlarımızın son 5 yıl içinde kişi başına düşen milli gelirini 4450 dolardan 14 bin 74 dolara çıkardık. Ve son 5 yıl içinde Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde, Türk uyruklu devlet ve vatandaşlarımıza bir milyar dolar destek verdik" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış ise, Türkiye'nin AK Parti döneminde dünyada söz sahibi olan ülkeler arasına girdiğine işaret ederek, "Bugün Orta doğuda, Türkiye'den habersiz kuş uçmuyor. Eskiden Türkiye bir konuyu gündeme getirdiğinde diğer ülkeler beklemeye girer sonuca göre karalarını verirlerdi. Şimdi ise Türkiye artık yön gösteren, referans kabul gören güçlü bir ülke konumuna gelmiştir. Dünya ülkeleri üzerinde fikir yürütebilecek uzman arkadaşlarımız var. Bu gün medeniyetler ittifakında dünyada sadece İspanya ve Türkiye Başbakanı seçildi. Irak'ta savaşı engellemeye çalıştık. Türkiye, Irak'ın toprak bütünlüğüne her zaman destek vermiştir. Irak'la dış ticaret hacmimiz 2 milyar dolardır. Gerçek ticaret olduğu zaman bu rakam 20 milyar dolara çıkacaktır." şeklinde konuştu.
Konuşmasında Ermenistan’a göndermelerde de bulunan Bağış, 4 milyon nüfuslu Ermenistan’ın yanlış iç ve dış politikaları sonuçunda nüfusunun 2 milyona düştüğünü ve ülkede işsizliğin ise had safhada olduğuna dikkat çekerek sorunun çözülmesi konusunda kendilerinin çözümün yanında olduklarını ve bunu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Ermenistan’a yaptığı gezi ile gösterdiklerini dikkat çekti.
Bağış konuşmasında ayrıca muhalefetin son günlerde partisine, bakanlarına ve liderlerine yönelik olarak toplu bir iftira kampanyası başlattığını işaret ederek kampanyanın 22 Temmuz’daki başarılarını hazmedemeyen, bugünkü başarılarını sindiremeyen, anayasa mahkemesinin partilerini ya kapatacağını ya da parti içinde bir ayrılmayı bekleyen gruplar tarafından uygulamaya koyulduğunu sözlerine ekledi.
Haber: www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum