12 Eylül 2008

Kaymakam, İlk Gezisini Şehit Ailesine Yaptı

Kızıltepe ilçesinde; Kaymakam Osman Tunç ve beraberindekiler Kızıltepeli şehit asker Kahraman Oktay Oktar’ın ailesini ziyaret etti.

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde vatani görevini sürdürdüğü bir sırada şehit olan Kızıltepeli şehit asker Kahraman Oktay Oktar’ın ailesini ziyaret eden Kızıltepe Kaymakamı Osman Tunç ve beraberindeki protokol üyeleri şehit askerin ailesine gerçekleştirdikleri nezaket ziyareti sırasında hem şehit ailesinin sorunlarını dinlediler, hem de aileye ramazan ayı dolayısıyla ayni ve nakdi yardımlarda bulundular.

İlçenin Atatürk Mahallesinde ikamet eden şehit asker Oktay Oktar’ın evine iftar saati sonrası gerçekleştirilen ziyarete görevine yeni başlayan ilçe kaymakamı Osman Tunç, 4. Hudut alayı Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Mehmet Karadayı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Arslantaş, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Halit Avcılar ile İlçe Jandarma Komutanı İlhan İba katıldı.

Geçimini şoförlük yaparak sağlayan şehit askerin babası Sait Oktar’ın yurt dışında olması nedeniyle konukları Anne Cennet Oktar ile şehidin amcası Mehmet Oktar karşıladı.

Ziyaret sırasında aileye yapılan ayni ve nakdi yardımların yanı sıra Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar'ın selam ve sevgilerini de ileten İlçe Kaymakamı Osman Tunç, sohbet sırasında yaptığı konuşmada; ilçede göreve başlaması nedeniyle ilçedeki ilk ziyaretini bir şehit ailesine gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, “Vatanın birlik ve diriliği için yaşamını yitirerek şehit asker Oktay Oktar’ı rahmet ve saygıyla bir kez daha anıyoruz. Oktar ailesi bu vatanın bekası için verilen mücadelede onurlu bir dereceye erişmiştir. Vatanımızın birlik ve bütünlüğüne kast eden şer odaklı mihraklar tarihin her döneminde önümüze çeşitli oluşumlarla çıkmıştır. Türkiye Cumhuriyeti bu şer odaklarıyla her zaman birlik ve bütünlük içerisinde karşı koymayı başarmıştır. Bu vatanın toprakları ve bu topraklar üzerinde yaşayan vatan evlatları geçmişte Çanakkale’de yaşattıkları birlik ruhunu günümüzde de yurdun çeşitli köşelerinde aynı kararlılıkla yürüttüklerine şahit oluyoruz. Tıpkı dün Çanakkale’de olduğu gibi bugünde; Misak-ı Milli sınırları içerisinde Türkü, Arabı, Çerkezi Kürdü, hep birlikte bu vatanın birliğinin muhafazası için gerektiğinde gözlerini kırpmadan birlikte en değerli varlıkları olan canlarını verdiklerini görüyor. Bizler, birlik ve beraberliğimizi sürdürerek bize dayatılan bu oyunlara dün olduğu gibi bugünde gelmeyeceğiz.”dedi

4.Hudut Alayı Komutanı kurmay kıdemli Albay Mehmet Karadayı ise, yaptığı konuşmada Türk Silahlı Kuvvetleri olarak vatan için şehit veren bütün ailelerle olduğu gibi Oktar ailesiyle de sıcak ilişkilerini sürdürdüklerini belirterek, “Ordu mensupları olarak bu vatan için can veren şehitlerimizin aileleriyle organik bir bağımız oluşuyor. Ailelerimizle kurduğumuz bu ilişki çeşitli zamanlarla karşılıklı ziyaretler ve ailelerin olası sıkıntının giderilmesi noktasında da devam eder” dedi.

Şehit ailesinin bütün bireylerinin hazır bulunduğu ziyaret sırasında edilen sohbetler ve yapılan ikramların ardından ziyaret sona erdi.

Haber: www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum