29 Eylül 2008

MARDİNLİ AİLENİN ODUNLUKTA YAŞAM MÜCADELESİ


Mardin'in Nusaybin ilçesinde ev kirasını ödeyemediği için sokakta kalan 2 çocuklu bir aile, hayırsever bir vatandaşın evinin odunluğunda yaşam mücadelesi veriyor.

Abdulkadirpaşa Mahallesi Cudi Sokak 36 numaralı evde bir insanlık dramı yaşanıyor. Maddi imkânsızlıktan dolayı sokakta kalan Abdurrezak Beyrek eşi Piroze Tomay kızları Yıldız ile Fatma, tuvalet, banyo ve mutfak olarak kullandıkları 15 metrekarelik bir odada yaşıyor.

İmam nikahlı Abdurrezak Seyrek ve eşi Piroze Tomay bir süre önce aynı mahallede oturdukları evde 85 YTL ev kirası vermedikleri için sokakta kaldıklarını anlattı.

Mahalle sakinlerinin yardımı üzerine Aziz Elek'in evinin bodrumunda odunluk olarak kullandığı odayı boşaltarak yerleştirilen aile, yine hayırsever vatandaşların yardımı ile geçiniyor. Sağlık sorunları bulunan aile kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor.

2 çocuk annesi Piroze Tomay, çocuklarının idrarlarını tutmadığı ve hasta olduklarını ifade etti. Babasının trafik kazasında vefat ettiğini, eşinin ise işsiz olduğunu aktaran anne Tomay, "İş yok güç yok. Ben ve çocuklarım hastayız. Benim ve çocuklarımın tedavi olması gerekli. Herhangi bir geçim kaynağımız yok. Bir hayırseverin açtığı odunlukta yaşamaya çalışıyoruz. Hayırseverlerden Allah için yardım istiyoruz." şeklinde konuştu.

Sokakta kalan aileyi odunluk olarak kullandıkları evin bodrum katına yerleştiren hayırsever vatandaş Aziz Elek, aileye imkânları dâhilinde gıda yardımında da bulunduklarını ancak bunu yeterli olmadığını söyledi.

Abdurrezak Beyrek'in işsiz olduğunu ve akşama kadar iş aradığını aktaran Elek, "Abdurrezak Beyrek, sürekli iş arıyor; ama iş bulamıyor. Bazen toptancılarda hamallık falan yapıyor ancak bu sürekli olmuyor. Ailenin durumu perişan." diye konuştu.

İmkanları dahilinde aileye yardımcı olmaya çalıştıklarını belirten mahalle sakinlerinden Nihat Altun, kaymakamlık, belediye veya hayırsever iş adamları ile vatandaşların biran önce aileye yardım eli uzatması gerektiğini anlattı.

Haber: www.kanal47.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum