6 Ekim 2008

Ayın Ailesinin çifte bayram sevinçi

Irak'a giderken, Musul yolunda bir TIR şoförüne yardım ettiği gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine konan Faysal Ayın, 15 ay sonra ailesine kavuştu. Oğluna kavuşan Ayın ailesi çifte bayram yaşadı.

Faysal Ayın, 15 günlük evliyken, Irak'a iş çıkınca Mersin'den yükü alıp yola çıktı. Irak sınırında konvoya giren Ayın, Musul yakınlarında önündeki aracın sinyal vermesi üzerine TIR'ını durdurarak yardıma koştu. Ayın, Hırvatistan uyruklu olduğunu söylediği kişiye yardım ederken silah sesleri ile irkildi. TIR'ın altına saklanan Ayın, az sonra gelen Amerikan askerleri tarafından önce gözaltına alındı.

Amerikalıların eşliğinde konvoya devam ettiğini anlatan Faysal Ayın, "Musul'da bir gece yattık. Akşam üzeri olay anındaki aracı sordular. Aracı bulduk, yardım ettiğim Hırvat şoför aracının arızalanmadığını söyledi. Onun aracını bir başka yere çektiler. Sözlü ifade verdik. Boş bir kâğıda olayı yazdım. Daha sonra 'yarın gelin ifade verin' dediler. Ülkemize dönebilirdik, dönmedik. 'Bizi buruda niye tutuyorsunuz?' dedik. Kurallara uymadığımız için tuttuklarını söylediler. Belki Hırvat başka bir şeyde söyleyebilir. Önce hücrede kaldık. Bağdat'ta, 27 gün, Basra'da 6 ay. Mahkeme berat verdi. Bağdat'ta reddedildi. Cezaevinde işkence yoktu, ama oranın stresi, o insanların içinde kalmanız büyük bir sorun. Hem hapiste yatmak bir problemdi hem de her an öldürülme korkusuyla yaşamak." diye konuştu.

Faysal Ayın, Irak'ta cezaevinde yatarken Gaziantep'teki ailesi, çocuklarından haber alamadı. Ayın ailesi, çocuklarının Irak'ta cezaevinde olduğunu 7 ay sonra öğrendi. Telefonla haberleşme zor olduğu için ailesine bilgi veremeyen Ayın, mahkemeden telefon talebinde bulunduğunu belirterek, "Mahkeme talebimize cevap verdi, öyle görüşebildik. Daha sonra ayda bir kez 5 dakika konuşuyorduk." İfadesini kullandı.

Ayın, "Aileme 15 ay sonra kavuştum. Bayramda evimdeyim, çok mutluyum. Evime ve aileme kavuştuğum için yeni doğmuş gibi oldum." şeklinde konuştu.

Tekrar Irak'a gitmeyi düşünmeyen Ayın, Türkiye içinde çalışmayı planladığını kaydetti.

Oğlunun yokluğunda her gün gözyaşı döken anne Sabiha Ayın, oğluna kavuştuğu için çok mutlu.

Sabiha Ayın, "Çok şükür. Çok güzel bir duygu. 15 ay ölüm gibi geçti bizim için. Çok üzülüyorduk. Şimdi mutluyum." dedi.

Kocasından 7 ay sonra haber alan Nadide Ayın ise, haber alamayınca çok üzüldüğünü ancak şimdi çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Ayın, eşinin yokluğunda sürekli hasta olduğunu sözlerine ekledi.

Ayın ailesi, çocuklarının Irak'tan kurtulması için çaba gösteren Milli Eğitim Bakan Hüseyin Çelik, AK Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin ve AK Parti Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel'e teşekkür etti.

Haber: www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum