13 Ekim 2008

Başkan Verdiği Sözü Tuttu

1000’e yakın öğrencinin eğitim gördüğü Abdulkadir Tutaşı İlköğretim Okulu’nun yolu Belediye tarafından parke taşı döşendi. Mahalle sakinleri ve öğrenciler, Başkan Pamukçu’ya teşekkür ettiler.


Mardin’de sit alanı dışında kalan mahallelerde altyapı çalışması ve parke taşı döşemesini tamamlayan Mardin Belediyesi şimdide Yenişehir’deki çeşitli nedenlerden dolayı tamamlanamayan yolları yapıyor. 13 Mart mahallesinde bulunan Abdulkadir Tutaşı İlköğretim okulunun yolu Belediye tarafından yapıldı. Yüzlerce öğrencinin daha önce yazın tozla kışında çamur içerisinde kalan öğrenciler, yolun yapımıyla rahat bir nefes aldı.
Yol çalışmasını yerinde inceleyen Pamukçu; ”bu yolu daha önce yapmayı planlamıştık ama bazı bürokratik nedenlerden dolayı yapamamıştık. Şimdi verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”dedi.
Sit alanı dışında bulunan ve genellikle dar gelirli ve köylerden göç alan mahallelerin alt payı sorunlarını kısa sürede çözüme kavuşturduklarını ifade eden Başkan Pamukçu son olarak Saraçoğlu mahalle sakinlerinin rahat bir nefes aldıklarını söyledi. Belediye Başkanı Metin Pamukçu, geçmiş yönetimlerce ihmal edilen ve hiç hak etmediği varoş kelimesi ile terk edilen Cumhuriyet Mahallesi Evren, Ensar, Saraçoğlu gibi mahallerimizin gerek alt yapı gerek betonlama ve parke taşı döşeme çalışmalarının devam etiğini ifade etti.
Mardin’i daha modern bir görünüme kavuşturmayı amaçladıklarını belirten Pamukçu “Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2008 yılında yapacağımız çalışmaların Mardin için milat olacağını söylemiştim. Bu yıl Kırgız tepesi, Cumhuriyet mahallesi, 1. caddenin ve sokakların rehabilitasyonu, şelale yapımı, fıskiyeli süs havuzları yapımı çoğu bitme aşamasına gelmiştir. Mahalle sakinleri tarafından memnuniyetle karşılanan çalışmalarımız bizlere güç vermektedir.” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Metin Pamukçu’yu gören çoçuklar etrafını sararak yol yapımı için kendisine teşekkür edip sevgi gösterisinde bulundular. Buna karşılık Pamukçu çocuklara çeşitli hediyeler verip sevgi gösterilerine karşılık verdi.
Haber: Mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum