13 Ekim 2008

Mardinspor'un Altyapıya İhtiyacı var

Kalıcı Başarılar kazanmak için Mardinspor'un Sağlam Bir Altyapıya ihtiyacı var.
TFF 2. Lig 5. Grup'ta mücadele eden Mardinspor'un kalıcıbir alt yapısı olmadığı için her sene sıkıntılar yaşarken, kalıcı başarılara da sahip olamıyor.
Bu sezon 2. Lig 5. Grupta oynadığı 7 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak, 11 puanla klasmanda 5. Sırada yer alan Mardinspor, bu başarılarına rağmen, bu başarıların sürdülebilirliğinin bir garantisi yok, bu nedenle; Mardinspor’un acil bir altyapı kurması gerekiyor.
Kulüp gelirinin stad gelirleri ile sınırlı olması nedeniyle de bu konu daha önemli bir hale geliyor.
Futbolun endüstrileştiği, büyük bir ekonomik sektör hale geldiğini görmeyen yok gibi, ama maalesef, buna duyarlı yöneticilerimiz yok.
Mardin ve 9 ilçesinde yaşayan 750 Bin kişiden 20 kişilik bir futbol takımı maalesef kuramıyoruz.
Bunu gerçekleştirecek bir organizasyonu kurmak için bu işi bilen uzmanların göreve getirilmesi zor bir iş olmasa gerek.
Gaziantep, Kocaeli Sakarya, Gençlerbirliği futbolcu fabrikası gibi çalışıyor. Onların çalışma yöntemleri alınıp buraya uygulanabilir. Bu sayede Mardinspor hem saha içinde hem de ekonomik olarak kazanımlarını sürekli hale getirebilir.
Sağlam bir sistemle futbolcu alan değil, futbolcu satan bir konuma gelen bir kulüp, bununla geleceğini sağlam zemin üzerine inşa etmiş olur.
Haber: Mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum