19 Ekim 2008

GERÇEKTEN BU SEFER ALLAH KORUDU.

Halk Otobüsü, radar yokuşunu inerken kontrolünü kaybedince, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi kavşağında önündeki otomobile çarptı. Otomobil bariyerlere çıkarken, dengesini kaybeden otobüs elektrik direğine bindirdi.


Olay yerine gittik, durum içler acısı. Otobüsteki yolcular çeşitli yerlerinden yaralandı. Ortalık kan revan. Hastane yakın olunca ilk tedavileri yapıldı.


Bereket karşı yoldan geçen başka araç olmadı. Şans eseri kaldırımlarda kimse yoktu. Kaza ölümsüz atlatıldı.


Geçen gün Semih Hocaoğlu bir köşe yazısında yaşanan keşmekeşliğe değinmişti. Ama dinleyen kim. Klasikleşmiş bir deyim var çoğu zaman kullandığımız. Eskiden böyle miydi?


Evet, gerçekten eskiden böyle değildi. Basında bir haber ya da yazı çıktığı zaman araştırılır, yetkililer ve etkililer olayın üstüne gider ve çözerdi. İhmal ettiği temel görevindeki eksiklik ve aksaklığı çözerken de basına haber vermezdi. Ama şimdi kim dinler basını? Yazarsa yazsın anlayışı.


Unutulmasın ki bazı sorunlar her insanın karşına bir şekilde çıkabilir. O kaldırımda en üst düzeydeki kişinin çocuğu ya da vatandaş Ahmet’in oğlu yürüyor olabilirdi. Ve kural tanımayan otobüs çarpabilirdi.


Durak tanımayan, bir yolcu için trafiği tehlikeye sokan bazı şehir içi otobüslerine gerekli uyarının yapılmasının zamanı geldi ve geçti..


Gerçekten bu sefer Allah korudu. Çok ölümlü bir kazanın eşiğinden dönüldü. Ama kulların da önlem alması lazım… Ne dersiniz?


Mehmet ÇELİK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum