7 Ekim 2008

Galibiyet güzel, futbol eh işte!


Ligin 6. haftasını geride bırakan Mardinspor, Pazar günü Urfa Belediyesini genç oyuncuları Ali Yıldırım ve İbrahim’in attıkları gollerle 2-0 yenmeyi başardı. Maç 3 puanla kapatılmasına rağmen futbol olarak özellikle ilk 45 dakika vasatın altında bir performans vardı.

Geçen hafta Elazığ galibiyeti ve yüksek morale rağmen takım zorlandı. Orta sahada pas hataları ve etkili ara pasların olmaması takımı zaman zaman aciz duruma düşürdü. Nitekim ilk yarı golün sadece duran top ve ceza sahasına yapılacak korner ve ortaların dışında gelebileceğini düşünmek olanaksızdı.

Takım tertibine baktığımızda savunma anlayışında kurulabilecek en iyi dörtlü vardı. Levent-Recep- Zafer-Keremcan hatta kalede Emin’in oynaması isabetli bir karardı. Çünkü daha önceki yazılarımı okuyanlar hatırlayacaklar sezon başından beri bas bas bağırıyoruz.. Kalede tecrübe durmalı dedik!

Zülküf iyi kaleci olabilir ilerde fakat tecrübesiz. En sonunda teknik heyet doğru kararı verdi ve son iki maçta kaleyi ona teslim ederek filelerinde golü görmediler.

Orta saha ön liberoda H.İbrahim ve Abdullah önlerinde sağda Ali Yıldırım ortada Fırat solda ise Onur. Bu üçlünün dizilişi en baştan yanlıştı. Onur solda hiç oynayamaz. Mardinspor’un solu G.Saray’ın sağına benziyor. Her hafta birileri oynuyor. Bir Fırat’ı denediler olmadı bir Deniz iyiydi fakat kesik yedi. Onur’u denediler olmadı. Bu mevki için 3 isim oynayabilir. 1-Deniz 2- İbrahim 3- Deniz Tufan.. Deniz Tufan’ı bir tek hazırlık ve kupa maçı dışında gördük. Çok kötü de değildi hani fakat kadroda yok.

İlerde ise sağa sola koşan, stoperleri zorlamaya çalışan iki hatta bazen üç kişinin arasında kaybolan Eniz oynadı.

İlk yarının sonlarında Abdullah’ın yerine oyuna dahil olan İbrahim sola geçtikten sonra takım ikinci yarının belli dönemlerinden sonra toparlandı ve önce Ali Yıldırım ardından İbrahim’in golleriyle 3 puanın sahibi oldu. Ali Yıldırım attığı ve attırdığı golde büyük rolü vardı. Hızı ve tekniğini birleştiğinde neler yapabileceğini göstermiş oldu.

Galibiyet ve 3 puan güzel fakat futbol sadece idare etti. Takımın lider bir oyuncuya ihtiyacı olduğunu söylüyorum. Oyuncunun ismi ne Fırat ne Abdullah ne de Yetiş olabilir. Artık mevcud kadrodan olamayacağına göre böyle nereye kadar gider bilemiyorum.

Hep beraber takımın takım olmasını beklemek ve sabretmekten başka alternatifimiz yok. Çünkü ciddi anlamda maddi problemler olduğunu da biliyoruz. En kısa zamanda kulübe destek olacak, sahiplenecek işadamlarını bekliyoruz.

N A S I L O Y N A D I L A R

-1-Emin : Kalede güven verdi. Maçın sonlarında karşı karşıya kurtardığı pozisyon için uzun bir alkış aldı. Kale atışını oyuna sokmada geç davrandığı için sarı kart gördü. Bu kartın geleceğini biliyorduk. Çünkü çok gereksiz ağır davranıyordu.

-3-Keremcan : Hızı ve tekniği ile bu hafta iyiydi. Özellikle kademe ve final paslarını kesmede başarılıydı. Solda hatasız oynadı diyebilirim.

-6-Recep : Kaptan yavaş yavaş tecrübesini konuşturuyor. Bir iki hata dışında defansta güven verdi.

-29-Zafer : Tandemde kaptanla beraber oynadı. Recep’le iyi anlaşıyor. Tekniği ve fiziği bir savunma için çok iyi.

-20-Levent : Savunmanın sağında oynadı. İlk yarı vasat ikinci yarı toparlandı. İstekliydi. İkinci yarı 80. dakikada rakibine yaptığı sert hareketten dolayı sarı kart gördü.

-47-H.İbrahim: Orta sahada rakibi karşılama ve pres yapma görevini yapmaya çalıştı. Eski takımına karşı oynadı.

-27-Abdullah : İlk yarı oyunu yönlendiren oyuncu gibiydi. Fakat arada yerini çok kaybettiği için yerini dakika 38’de İbrahim’e bıraktı.

-21-Ali Yıldırım : Sağ kanatta iyi işler yaptı. Özellikle ikinci yarı hem gol attı hem attırdı. Geçen sezondan beri hızını, tekniğini ve beynini kullanırsa başarılı olacağını biliyorduk. Bu hafta maçın adamıydı.

-11-Fırat : Çok fazla etkili olamadı. İkinci yarı yerini Yetiş’e bıraktı.

-76-Onur: İlk yarı solda başladı sonra ortaya geçti. bir şeyler yapma telaşında fakat hızlı düşünmeli ve hızlı oynamalı. Top ayağındayken seri pas atmalı. Sarı kart görenlerden.

-99-Ediz : Forvette yalnızları oynadı. Böyle olunca ne yapmak isteğini kimse anlayamadı.

-10-İbrahim: İlk yarının sonlarında oyuna girdi. Hareketli ve birebirlerde etkili oluşuyla takıma canlılık kattı. Performansını attığı golle süsledi.

-87-Yetiş : Oyuna giridkten sonra attığı iki pasta hatalıydı. Vasattı.

-42-Deniz: Hafif sakatlığı nedeniyle oyunun sonlarında oyuna Ali Yıldırım’ın yerine dahil oldu.

Haber: www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum