16 Ekim 2008

Ömerli`de Kongre Heyecanı

.
Kalabalık bir partili grubunun da katılımıyla gerçekleşen kongreye AK Parti Mardin il Başkanı Lokman Sinanoğlu ile diğer parti yöneticileri de hazır bulundu.

Divan başkanlığına seçilen Mardin Milletvekili Halit Demir Divan üyeleri, AK Parti İl Başkanı Lokman Sinanoğlu, Bedrettin Ağalday, İbrahim Fidan, Divan üyeliği katipliğini ise Fevzi Olgaç'ın yaptığı kongre Saygı duruşu ve İstiklal marşının hep bir ağızdan okunmasıyla başladı. Daha sonra kongrede sırasıyla söz alan AK Parti Mardin Milletvekilleri, partilerinin Türkiye ve seçim bölgeleri olan Mardin'de yapılan hizmetleri anlattılar.

DEMİR "ARTUKLU GAP EYLEM PLANINA ALINDI"

AK Parti Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel yaptığı konuşmada; Ömerli ilçesinin GAP kalkınma projesinden yararlanacağını, Ömerli’nin giriş ve çıkışının duble yol yapılması konusunda partililere söz verdi. Milletvekili Süleyman Çelebi ise, 25 yıllık siyasi yaşamı içerisinde değişik partiler adı altında siyaset yaptığını ancak AK Parti iktidarı döneminde Mardin’e yapılan hizmetlerin hiçbir dönemle kıyaslanamayacak kadar büyük olduğunu dile getirdi. Kongrede Divan Başkanlığı yapan Milletvekili Mehmet Halit Demir’de konuşmasında; Mardin Artuklu Üniversitesi’nin GAP Kalkınma Planı içerisinde yer alması için hükümet nezlinde girişimlerde bulunduğunu, Hükümet yetkililerinin teklifi yerinde bulması nedeniyle Mardin Artuklu üniversitesi’nin GAP Kalkınma Programı içerisine alarak önümüzdeki 2012 yılına kadar üniversiteyi tamamlamayı kararlaştırdığını söyledi.

Kongrede Mehmet Zeyni Çiftçi’nin divan başkanlığına sunduğu tek liste oy çokluğuyla kabul edildi. Asil üyeliklere Mehmet Zeyni Çiftçi, Sabri Çağlı,Veysi Çiftçi,Mehmet Yıldız, Mehmet Sait Efetürk, Mehmet Zeki İpekşen, Beşir Temiz, Hüseyin Batuk, Şehmus Özdemir, Yusuf Baran, Lokman Öncü, Recep Demirtaş, Faysal Akgündüz, Hikmet Arslan, Mehmet Hasib Durğay, yedek üyeliklere ise Mehmet Faruk Yıldız ,Hikmet Güneş,Ahmet Yıldız,Selanik Akgül, Davut Oral, Mehmet Altun, Mehmet Arslan,Mehmet Önder,Faysal Ayaz,Behcet Fidan,Aydın Özdemir,Mustafa Gülfidan, Seyfettin Kırmızıgül,İbrahim Şahin,İbrahim Akdoğan getirildi.

Kadir ÜRÜNDÜ

Haber: Mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum