16 Ekim 2008

Ahilik Haftası Etkinlikleri Sürüyor




Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü’nün organize ettiği etkinlikler kapsamında Kızıltepe’deki Oda temsilciliklerine ziyaretler gerçekleştirildi.

Mardin Sanayi Ticaret İl Müdürü Musa Öztürk’ün başkanlığını yaptığı heyet, 'Ahilik Kültürü Haftası' etkinlikleri çerçevesinde; Mardin’de faaliyet gösteren Oda temsilcileriyle birlikte Kızıltepe’de bir dizi ziyarette bulundu.

Kızıltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynettin Ayav, Kızıltepe Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı Bedirhan Şahin ile Kızıltepe Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı İsa Tunç’a gerçekleşen ziyaretler sırasında konuşan Mardin Sanayi Ticaret İl Müdürü Musa Öztürk, Ahilik Haftası etkinliklerini hafta boyunca gerçekleşecek çeşitli kutlama etkinlikleriyle sürdüreceklerini belirterek; “Ahiliğin Anadolu'da yaşayan Türklerin esnaf ve sanatkarlarının birliğini, çalışma esas ve usullerini belirleyen, sosyoekonomik bir kurumdur. Ahi Kelimesi, Kardeşim anlamındadır. Bir çok anlam zenginliği olan ‘Ahi’ kelimesinin ne anlama geldiğini şöyle sıralayabiliriz. Ahilik; doğruluktur, kendini halka adamaktır, cömertliktir, tevazudur, alicenap ve alçak gönüllülüktür, merhamet ve bağışlamadır, hile yapmamaktır, inançlı olmaktır, kudreti varken suçluyu affedebilmektir. Kısacası ahilik, hoş görüdür, toplumumuzun inancıdır.”dedi.

Samimi bir havada gerçekleşen ziyaretler sırasında; misafirlerini ağırlayan Kızıltepe Küçük Esnaf Sanatkarlar odası başkanı Zeynettin Ayav, Ahilik kültürünün tanıtılması, Esnaf odaları arasındaki dayanışma ve örgütlenmelerin gelecek kuşaklara aktarılması için herkese görevler düştüğünü söyledi.

Kızıltepe Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Aziz Doğru ile İsa Tunç’un heyet onuruna verdiği yemeğe; Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulusi Kurtuluş, Bakkallar Odası Başkanı Beşir Abakay ile diğer oda temsilcileri de hazır bulundu.
Kadir ÜRÜNDÜ
Haber: Mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum