16 Ekim 2008

Sinema tutkunları için son fırsat

Uluslararası Gençlik Film Yapım Atölyesi, Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleştirilecek olan "Film Yapım Atölyesi"ne katılmak isteyen lise ve üniversite öğrencilerini aranıyor. 18 ay sürecek olan proje sonucunda öğrenciler Türkiye'deki önemli sosyal konularda film çekme şansı elde edecek. State University of New York at Fredonia ve Istanbul'daki Atlantik Film tarafından düzenlenen bu proje sonucunda öğrenciler kısa filmler çekecek. Öğrencilerin bir kısmı 15 günlüğüne Amerika Birleşik Devletleri'ni ziyaret edecek ve filmlerini Amerika ve Türkiye'de film festivallerinde gösterecek.

Proje için Mardin Edirne, Konya, Sivas, Artvin veAntakya illeri seçildi. Proje başvuruları "www.filmturkey.net" adresinde öğrencilere açıldı ve son başvuru tarihi 17 Ekim 2008 olarak belirlendi.

Proje yöneticisi Nefin Dinç "Projeye şu ana kadar 600 kadar öğrenci başvurdu ama bu sayı bizce yeterli değil. Bu şehirlerdeki bütün öğrenciler başvursun istiyoruz. Bu kendilerini geliştirmeleri için çok büyük bir fırsat. " dedi.

Haber: Mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum