10 Ekim 2008

Siyaset Akademisine Başvurular Başladı

AK Parti, Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı’nın 2. dönemi Mardin'de başladı.

Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler programı kayıtları eğitimin başladığı gün olan 1 Kasım 2008 tarihine kadar devam edecek.

AK Parti önümüzdeki yıl yapılacak Belediye Başkanlığı seçimleri için, İlk kez “Yerel Yönetimler Akademisi” kuruldu. Belediye Başkan adayları, il Genel Meclis ve Belediye Meclis üyeliğine aday olacaklarının mutlaka eğitim görmesi gerektiğini belirten, AK Parti Siyaset Akademisi Mardin İl Koordinatörü Sıraç Ballı, bu dönem eğitim programına önceki dönemden daha fazla katılım beklediklerini söyledi.

1. Dönemde 199 kişinin katıldığı eğitime, 160 kişinin sertifika aldığını 33 kişinin ise devamsızlık ve sınavdan başarısızlıktan dolayı sertifika alamadığını hatırlatan Ballı, 1.dönem eğitim sertifikası alan katılımcıların da, bu dönemde tekrar akademiye başvurup eğitim alabileceğini belirtti.

Eğitim müfredatının önceki dönemlerde olduğu gibi, yerel yönetimler, kişisel gelişim ve deneyim paylaşımı olarak belirlendiğini söyleyen Ballı, Siyaset Akademisi’nin eğitimlerini Mardin Öğretmenevinde 10 hafta süre ile gerçekleşeceğini sözlerine ekleyerek, “Yaklaşan seçimler öncesi daha kaliteli daha etik ve daha etkin siyaset yapmak için kollarını sıvayacak olan partili partisiz herkesi siyaset akademisine davet ediyoruz.”dedi.

Ballı, memurların da siyaset akademisine katılabileceğine ifade ederek “Devlet Memurları Kanunu’nun 7’inci maddesinde memurların siyasi partiye üye olamayacakları ve herhangi bir siyasi parti yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamayacakları belirtilmiştir. Buna göre memurların parti tarafından düzenlenmiş bir eğitim faaliyetine katılmaları yasaklanmamıştır. Ayrıca Devlet Memurları Kanunu’nun yasaklar kısmında da sayılan faaliyetlerde buna ilişkin bir düzenleme yoktur.”diye konuştu.

AK Parti Siyaset Akademisi Mardin İl Koordinatörü Sıraç Ballı, sürekli aktif siyasetin içinde olan muhtarlara da seslenerek, güçlerinin daha etkin hale gelmesi daha düzenli ve daha aktif çalışma performansı ortaya koyabilmeleri için muhtarların da, Siyaset Akademisi eğitimlerinden faydalanmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu arada Siyaset Akademisi 1. Dönemde Mardin İl Birincisi olan Ahmet Alan ve İl Koordinatörü Sıraç Ballı’nın sertifikasını 17 Ekim 2008 tarihinde AK Parti Genel merkezinde düzenlenecek törenle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alacaklarını belirtildi.

Haber: Mardin İletişim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum