10 Ekim 2008

Süryani Dil Konferansı Akademisyenleri Buluşturdu

Mardin'de çok sayıda akademisyenin katıldığı Süryani Dili Konferansı başladı.


Mardin'de çok sayıda akademisyenin katıldığı Süryani Dili Konferansı başladı.
Deyrulzaferan Manastırı Metropoliti Nuri Saliba Özmen, manastırdaki konuşmasında, konferansa ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Süryani dilinin kültürel zenginlik olduğunu ifade eden Özmen, "Mardin'in turizm alanında doruk noktaya ulaştığı günlerde konferansın bu kentte yapılması çok anlamlı."dedi.
Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar ise, böyle bir organizasyonun Mardin'de yapılmasının gurur verici olduğunu belirterek, "Süryani dili, medeniyetin en eski dillerinden birisidir. İslam medeniyetinin Avrupa'ya yayılmasında da önemli etken olmuştur. Süryaniler azınlık değil, bu ülkenin sahipleridir. Mardin'in ve ülkemizin zenginlikleridir. Yörede, terörün ve cehaletin sebep olduğu bazı sıkıntılar oldu. Ancak bunlar tamamen bölgenin yapısından kaynaklandı. Mardin'de tarihten gelen hoşgörü ortamı burada bir arada yaşayan farklı din ve dillerden oluşan medeniyetlerden gelmektedir." şeklinde konuştu.
Konuşmaların Süryanice, Türkçe ve İngilizce olarak tercüme edildiği konferans, 3 gün sürecek. Konferansa, Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Yılmaz, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, İl Emniyet Müdürü Serdar Meriç ile dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen akademisyenler ve Süryani din adamları katıldı.
Haber: Mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum