19 Kasım 2008

Atletizm Kulubüne Yoğun İlgi

Mardin Atletizm Spor Kulubü ilk seçmelerini 21 Kasım Şehir stadında yaptı.
Yarışmaya, Gençler yanısıra aileleride yoğun ilgi gösterdi.
Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar’ın desteğiyle kurulan ve gençleri kötü alışkanlıklardan korumak, Atletizm ile gençleri buluşturmak ve yeni sporcular yetiştirmek amacıyla kurulan Mardin Atletizm Kulubü kısa bir süre zarfında yarış ve seçmelere başladı.
Başarılı ve deneyimli Milli atlet Münir Cura tarafından kurulan Mardin Atletizm Kulübü 6 değişik yaş ve kategoride yarışmalar düzenledi.
178 sporcunun katıldığı elemelerde 33 sporcu başarılı olarak, Konya’da düzenlenecek olan kulüpler arası “Türkiye1. Lig ve Süper Lig eleme” yarışmalarına katılacak.
Kulüp Başkanı Milli Atlet Münür Cura, Mardin Atletizm Kulubü’nün yaptığı seçmelerde IAAF (Uluslar arası Atletizm Federasyonu Birliği) kurallarının uygulandığını ve hiç bir itiraza mahal vermeyecek ciddiyet ve sorumlulukla yapıldığını belirtti.
Seçmelerde katılım, beklentimizin üstünde gerçekleştiğini öğrenci ve velilerin yüksek katılımı bizleri ileriye dönük çalışmalarımızda umutlandırdı ve sevindirdi diyen Cura; “ Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak, bu gençlerimizin okul ve ailelerini İlçe ve Köylere giderek tek tek ziyaret ederek, çalışmalarımız hakkında onları bilgilendiriyoruz.”dedi.
Cura ayrıca; Mardin Atletizm Spor Kulübü adına kendisinin de yarışacağını belirterek, amaçlarının bütün branşlarda başarılı bir kulüb yaratmaya çalıştıklarının altını çizen Cura, gelecek hafta Konya’da yapılacak olan Türkiye 1. Lig ve Süper Lig yarışmalarında dereceye giren bütün sporcuları götüreceklerini ifade etti.”
Mardin Atletizm Spor Kulubü’nün yaptığı seçmelerde dereceye giren sporcuları isimleri şöyle:
Minik Kızlar: Nesrin Konak,Ayşe Karaalp, Elif Çetin
Minik Erkekler: İsmail Altundağ, Alaatin Yavuz, Ahmet Kanat, Selahattin Dal.
Yıldız Kızlar: Berçem Kabak, Hamdiye Yıldırım, Şükriye Bal.
Yıldız Erkekler: Abdulcabbar Ayhan, Kadir Becet, İbrahim Boz.
Genç Kızlar: Zeynep Tekin, Derya Budak, Buşra Alp
Genç Erkekler: Sadık Çakar, Ömer Alkanoğlu, Atman Çapat
Bu ara yarışa katılan çocukların çoğunun ayağında bir spor ayakabısı dahi olmadığı, buna rağmen yarışmaların büyük çekişmelere sahne olduğu gözlendi.
Öte yandan kısa süreli bir organizasyonda dahi sayıları 200 yaklaşan bir gencin yarışmalara katılması bu tür spor faaliyetlerinin ve alanlarının yetersiz olduğunun bir göstergesidir.
Mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum