Yaklaşık 38 yıl süren CHPli Belediye Başkanı Rıfat Altındağ’ı, 2004 seçimlerinde devirerek Belediye Başkanlığına seçilen Servet Cemiloğlu, zamanının çoğunu ilçe içerisinde gezerek, işçilerle birlikte çalışarak ve projeler üreterek geçirirken, bu çalışkanlığı ile halkın büyük takdirini toplamanın yanı sıra, Ömerli’nin de çevresini değiştirdi.
Bomboş bir kasa ve 9 trilyon borçla devir aldığı Belediye Başkanlığı görevine öncelikle ilçenin yıllardır kanayan en büyük yarası olan su sorununa el atarak başlayan Servet Cemiloğlu, su şebekelerini döşeyerek Ömerli’nin en yüksek yerine ve 5 katlı binaların en üst katlarına su çıkartmayı başardı ve halkı çok büyük bir sıkıntıdan kurtardı. Bunun yanı sıra daha önce haftada bir gün toplanan çöpleri her gün toplatarak hem daha temiz bir çevre ve hem de sağlık yönünden önemli bir adım attı.
Göreve geldiği günden bu yana yaptığı icraatlarını ve yeni projelerini Yusuf Kılıç’a anlatan Ömerli Belediye Başkanı Servet Cemiloğlu, en büyük hedefinin ise ilçenin Mardin ile diğer iller arasında bağlantı noktası olması nedeniyle konaklama merkezi yapmak olduğunu ifade etti.
Ömerli Belediye Başkanı Servet Cemiloğlu, icraatlarını ve projelerini değerlendirirken şu görüşlere yer verdi:
“Belediye’yi 9 trilyon borç ve bomboş bir kasa ile devir aldım”
Belediye Başkanlığını kazanıp devir aldığımızda 9 trilyon borç ve bomboş bir kasa vardı. Çalışan işçilerin, memurların maaşları birikmiş, hiçbir yerden yardım gelmiyordu. Biz önce çalışanlarımızın alacaklarını ödemekle işe başladık. Daha sonra çevre il ve ilçelerimizin Belediye Başkanları ile görüşüp, ilçemize neler kazandırabileceğimizi konuştuk. Alabildiğimiz araç gereç yardımlarını hizmete soktuk ve projeleri uygulamaya başladık.
“Önce su ve çöp sorununu ortadan kaldırdık”
Göreve geldiğim günden itibaren öncelikle şehrin acil çözülmesi gereken su ve çöp problemlerini ortadan kaldırmak için projelerimi hayata geçirdim. İlçemizde insanlar daha önce bidonlarla sırtlarında evlerine su taşırlardı. Hemen alt yapı çalışmalarına başladık, su şebekelerini döşedik ve şu anda ilçemizin her bölgesinde oturan vatandaşlarımız rahat bir şekilde musluklarından sularını alıyorlar. Bunun yanı sıra ilçenin çöpleri haftada bir gün alınırdı. Biriken çöpler hem, ilçemizde çok kötü bir koku yayarak hastalıklara davetiye çıkarıyordu, hem de çevre kirliliği yaratıyordu. Biz çöpleri her gün toplatarak tüm bu olumsuzlukları ortadan kaldırdık.
“Çocukları ve gençleri sokaktan alıp spora yönlendirdik”
İlçemizde bir sosyal tesis, spor alanı olmadığı için, gençlerimiz ve çocuklarımız umutsuz bir şekilde ya farklı alanlara yöneliyorlardı, ya da hiçbir şey üretmeden yaşıyorlardı. Çalışmayan, kapısına kilit vurulmuş atıl vaziyette duran Otogar içerisinde değişiklikler yaparak olimpik bir yüzme havuzu, taekwondo, judo, masa tenisi, tenis gibi spor tesislerini hayata geçirdik, bunun yanı sıra iki de okuma yazma salonu açarak, okuma yazma bilmeyenlere yönelik faaliyetler başlattık. Böylece gençlerimizi sokaktan alıp spora kazandırarak kötü alışkanlıklardan uzaklaşmalarını sağladık.
“Bölgenin en büyük parkını yaptırıyoruz”
İlçeye bağlı köylerle birlikte yaklaşık 14 bin 500 kişi nüfusa sahip Ömerli’de 4 bin metrekare alan üzerinde bölgenin en büyük, en modern sağlıklı yaşam aile ve çocuk parkını yaptırıyoruz. Belediye olarak böyle bir parkı yaptıracak maddi gücümüz olmadığı için, parkın yapımını Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Aytaç Durak üstlendi. Tüm projeleri hazırlandı, temeli atıldı ve şu anda yapım aşamasında. Park içerisinde ailelerin çocukları ile birlikte gelip oturabilecekleri, yürüyüş yapabilecekleri yerlerin yanı sıra, kamelyalar, süs havuzları, çocuk oyun alanları ve çocuklara yönelik oyuncaklar bulunacak. Hedefimiz, bu parkı bu yıl sonuna kadar bitirip halkımızın hizmetine sunmak.
“Sırada, nikah ve düğün salonu projemiz var”
İlçemizde maalesef düğün salonu ve nikah salonu yok. Burada yaşayan insanlar düğünlerini sokakta yapıyorlar, bizde belediye olarak resmi nikahlarını sokak ortasında kıyıyoruz. Ancak, ilçeye düğün ve nikah salonu yaptırıyoruz. Eski kapalı cezaevi kapatıldıktan sonra şu anda atıl vaziyette duruyor. Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can ile görüştük. Cezaevi binasının yerine düğün ve nikah salonu yapmak için bize yardımcı olacağına söz verdi. Projesini yaptık ve önümüzdeki günlerde başkanımızla tekrar görüşüp, bu projemizi hayata geçireceğiz.
“Meslek kursları açarak gençlerimize yeni iş sahaları açacağız”
Projelerimiz arasında meslek kursları da yer alıyor. Burada bir çok insanın mesleği yok. Bunun için daha önce bir çaba gösterilmediği içinde maalesef insanlara imkanlar tanınmamış. Biz ilçemize meslek kursları açacağız ve bu sayede insanların meslek edinmelerini sağlayıp hayata kazandıracağız. Böylece kurslara gidecek insanlar para kazanacaklar, ekonomik anlamda aile bütçelerine katkıda bulunacaklar. Kurslar için yerimiz de hazır. Eski cezaevinin yerinin alt katını nikah ve düğün salonu, üst kısmını ise meslek kurslarına tahsis edeceğiz, bu sayede Ömerli’nin en önemli ihtiyaçlarına cevap vermiş olacağız.
“Parke ustaları yetiştirdik, ilçede parke taşı üretiyoruz”
Daha önce ilçemizin büyük bir kısmının yolları toz toprak içerisindeydi. Çoğu yerde asfalt yapılmamıştı. İnsanlar yazın tozun toprağın, kışın yağmur çamurun içerisinde yaşıyorlardı. Parke taşını Ömerli’de doğru dürüst bilen yoktu. Yaklaşık 100 Milyar değerinde Parke taşı makinasını, Ömerli’li olup dışarıda yaşayan hayırsever vatandaşlarımızın da desteği ile aldık. Üç tane de usta getirdik ve ilçemizde bu makinayı kullanmayı insanlarımıza öğretip meslek sahibi olmalarını sağladık. Günlük 7 bin adet parke taşı üretimi yapıyoruz. Şu anda Ömerli sokaklarının tamamına yakını parke taşı ile döşedik. Şimdi tertemiz yollarda vatandaşlarımız yürüyebiliyorlar. Bu yıl sonuna kadar ilçe merkezinin tamamının yollarını döşeyeceğiz. Önümüzdeki yıl başından itibaren de köy yollarına açılacağız ve bu yollarımızı döşeyeceğiz.
“İnsanların, dini, dili, ırkı önemli değil”
Ömerli’de şu anda Arap, Kürt ve Türk olmak üzere üç ayrı toplum bir arada yaşıyor ve herkes aynı hizmeti alıyor. Bizim için insanın dili, dili, ırkı değil insan olması önemli. O nedenle her mahalleye, her sokağa aynı hizmeti götürüyoruz. İnsanların birbirleri ile barışık bir şekilde yaşamalarını sağlamaya çalışıyoruz. Ancak daha önce Belediye binasının yukarısı, belediye binasının aşağısı diye bir ayrım söz konusuydu. Yukarı mahallede oturanlar aşağıya, aşağı mahallede oturanlar yukarıya kolay kolay gitmezlerdi. Son 4 yılda çok şey değişti. İki mahallenin insanları şimdi aynı kahvelerde oturuyorlar, sohbet ediyorlar, birbirlerinin yardımına koşuyorlar.
“Hedefim Ömerli’yi konaklama merkezi yapmak”
İlçemiz bulunduğu yer itibarı ile Mardin’le, Doğu’yu birbirine bağlayan bir yerde. Buradan her gün binlerce insan geçerek yolculuk yapıyorlar. Bir çok araç geçiyor. İnsanlar, buradan geçip Hasankeyf’e gidiyorlar, diğer tarihi yerleri ziyaret ediyorlar. Benim amacım yol üzerinde olan Ömerli’yi bir konaklama merkezi haline getirip, ilçeyi ekonomik ve ticarette canlandırmak. İlçemize bu canlılığı kazandırdığımız takdirde halkımızın ekonomisi güçlenecek, daha fazla para kazanacaklar, böylece bir hareketlenme olacak.
“Her şeyi devletten beklememek lazım”
İnsanlar her şeyi devletin yapmasını beklememesi lazım. Kendi imkanlarını zorlamalı, projeler üretmeli ve bunları hayata geçirebilmek için kaynakları kullanmalı. Biz Belediye olarak şu anda gerek kendi kaynaklarımızı kullanarak, gerekse de yıllarını bu ilçede geçirmiş ancak daha sonra dışarıya açılmış işadamlarımızın da desteğini alarak ilçemizi kalkındırmaya çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmalarda çok büyük takdir gördüğü için de kime başvursak geri çevrilmiyoruz.
“Benim içimde Bayrak ve Vatan sevgisi var”
Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım ve ay yıldızlı bayrağıma da sıkı sıkıya bağlı bir Türk vatandaşıyım. Ülkemin değerleri, vatanımın bütünlüğü, bayrağımın her zaman göklerde dalgalanması her şeyin önünde gelir. Kimse bu konuda bana baskı yapamaz, yıldıramaz. Bu ülke hepimizin. Bir karış toprağı için atalarımız gözlerini kırpmadan canlarını verdiler. Bize düşen görev ise atalarımızın emanet ettiği bu toprakları sonsuza kadar korumaktır.
“Uzun yıllar İzmir’de yaşadım”
Ben belediye başkanı olmadan önce uzun yıllar İzmir’de yaşadım.Orada yapılan hizmetleri gördüm, insan yaşamının vazgeçilmezlerini gördüm, insanların hangi şartlarda, nasıl yaşadıklarına yakından tanık oldum.
Neden Ömerli’de yaşayan insanlar da batıdaki insanlar gibi yaşamasın. Bu insanların onlardan ne eksikleri var. Diye hep düşündüm. Daha sonra ailevi bazı nedenlerden dolayı kendi memleketim olan Ömerli’ye döndüm. Bilgi ve birikimlerimi değerlendirmek, ilçemize hizmet için Belediye Başkanı adayı oldum ve halkımızın da takdiri ile seçildim. Şimdi gördüklerimi, yaşadıklarımı burada uyguluyorum. Bu insanlar benden hizmet bekledikleri için oylarını bana verdiler. Bende onların güvenlerine layık olabilmek için elimden geleni yapıyorum, yapmaya da devam edeceğim.
“Ömerli halkı dışarıya özenmeyecek, dışarıdakiler Ömerli’ye özenecek”
Hedeflerim arasında en önde yer alan projelerden birisi de Ömerli halkının dışarıya özenmesi değil, dışarıda yaşayanların Ömerli’ye özenmelerini sağlamak. Burayı bir cazibe merkezi haline getirmek. Çalışma hayatı ile, zengin mutfağı ile, tarihi yerleri ve pırıl pırıl görüntüsü ile bunu başaracağıma inanıyorum.
Yenises.com.tr
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum