21 Kasım 2008

CİHAZ TAKILINCA OKULA GİDECEKLER

http://www.habermardin.com/haber_uploads/921_maxi.JPG

Kızıltepe Kaymakamı işitme engellilere işitme cihaz aldı. Türkiye Sakatlar Derneği Mardin Şube Başkanlığına üye işitme engelli 24 kişiye Kızıltepe Kaymakamı Osman Tunç işitme cihazı alınmasını sağladı.

Kızıltepe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 18’i çocuk olmak üzere 24 işitme engelliye işitme cihazı alındı. Sakatlar Derneği Mardin Şube Başkanı Hasan Anuk, 18 kişinin okula gidebilecek yaşta olduğunu belirterek Kızıltepe İlçe Kaymakamı Osman Tunç’a bu duyarlı davranışından dolayı teşekkür etti. Doğuştan işitme engelli olan bazı çocukların işitmedikleri için konuşma yeteneklerinin de gelişmediğini söyleyen Dernek Başkanı Anuk. İşitme cihazlarının takılması ile birlikte işitme engellilerin tavır ve davranışlarının değiştiğini, sese karşı duyarlılık sergilemeye başladıklarını söyledi. Çocukların uzman doktorların gerekli muayeneleri sonunda işitme cihazı kullanabileceği yönünde rapor edilmesinin ardından İşitme cihazı başvurusunun yapıldığını, işitme cihazı takılan çocukların zaman içinde konuşma yeteneğini kazanabileceklerini ifade etti. Başkan Anuk “İşitme engelli üyelerimizi önce uzman doktorların muayene ve tetkikinden geçirdik. Cihaz kullanabilir raporu alan üyelerimiz Kızıltepe İlçe Kaymakamlığına müracaat etti. 5–16 yaş grubunda 18 kişi olmak üzere 24 üyemize işitme cihazı takıldı. İlçe Kaymakamı Osman Tunç, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Süleyman Kalkan ve mütevelli heyete teşekkür ediyorum. 5-16 yaş gurubundaki üyelerimizin konuşma yeteneğini zaman içinde kazanabileceklerini öğrendik. Önümüzdeki süreç içinde konuşma yeteneğini kazanan üyelerimizi okula gönderirken İlçe Kaymakamı Sayın Osman Tunç’u ziyaret ederek teşekkür edeceğiz..Dedi.

Kızıltepe İlçesi Turgut Özal Mahallesi hastane caddesi üzerinde ikamet eden Zeynep Karakuş, 5 kızı ve bir oğlu bulunduğunu, oğlu Şeyhmus Karakuş’un(6) doğuştan işitme engelli doğduğunu belirterek “Oğlumun kulaklarına cihaz takılır takılmaz gülmeye başladı. BU dakikalar benim için dünyaya bedel. Bize bu duyguları yaşatan Kızıltepe Kaymakamına teşekkür ediyorum. Anne olarak dünyanın en mutlu insanıyım” dedi.
Habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum