1 Kasım 2008

Derik köylerinde bir ilk

Derik ilçesine bağlı Derinsu köyünde ilk kez protokolün katılımı ile Cumhuriyet Bayramı kutlandı.

Cumhuriyet'in 85. kuruluş yıldönümü Mardin'in Derik ilçesinde coşkuyla kutlandıktan sonra ilk defa ilçenin Derinsu köyünde de muhteşem kutlamalar yapıldı. Köyde kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Derik Kaymakamı Tarkan Keskin, Belediye Başkanı Ramazan Kapar ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Taner Özdemir katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Tarkan Keskin, Belediye Başkanı Ramazan Kapar ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Taner Özdemir halkın bayramını kutladı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapılması ve şiirlerin okunmasının ardından törene katılan mülki amirler köy meydanında öğrenciler ile birlikte halay çekti. Köydeki vatandaşların mutlulukları göze çarparken, ilk defa ilçenin amirleriyle bir bayram kutladıklarını ve sevinçlerini dile getirdiler. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle öğrenciler arasında düzenlenen şiir, kompozisyon, resim ve spor yarışmalarında dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi. Törenlerde öğrencilerin hazırlamış olduğu skeçler de izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

Mardinlife.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum