1 Kasım 2008

Hükümlülere, tekstil operatörlüğü kursu!

Midyat ilçesinde eski hükümlülere yönelik tekstil operatörlüğü kursu törenle açıldı. Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı önderliğinde Mardin İş-Kur İl Müdürlüğü ve Midyat Tekstil Fabrikası'nın desteğiyle açılan kursa 13 eski hükümlü devam ediyor.

Kursun açılış törenine Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz, Mardin İş-Kur İl Müdürü Bülent Bekim, Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Ağır Ceza Reisi Emin Kürşat Demiralay, Belediye Başkanı Şeyhmus Nasıroğlu, Mardin Barosu Başkanı Mahmut Güven, Emniyet Müdürü Özer Tanrıverdi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri, hakim ve savcılar ile fabrika yetkilileri, kurum amirleri ve eski hükümlüler katıldı.

Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz; Koruma Kurulu Başkanlığı tarafından eski hükümlüler ve suçtan zarar görenlere yönelik meslek edindirme kursları kapsamında tekstil operatörlüğü kursu açıldığını belirterek, kurstan 13 eski hükümlünün faydalandığını söyledi. Kurslara katılacak eski hükümlülere gerekli eğitimden geçtikten sonra tekstil operatörlüğü sertifikası vereceklerini ifade eden Yılmaz, "İnsanları suça iten en önemli nedenlerin başında ekonomik sıkıntı ve eğitim eksikliği gelmektedir. Eğitim ve iş imkânı sağlanması suç ve suç unsurlarının azalmasında önemli derecede etkili olacaktır." diye konuştu.

Kursa katılan Halit Tolan, devletin kendilerine tahsis ettiği imkânları en iyi şekilde kullanacaklarını söyledi. Tolan, "Yaptığım suçtan dolayı çok pişmanım. Devletin bu şekilde bize sahip çıkması, ona olan güvenimizi artırıyor. Çok mutluyum. Meslek öğrenip, iş sahibi olmanın mutluluğu içerisindeyim" şeklinde konuştu.

Mardinlife.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum