12 Kasım 2008

Din Görevlileri Hatıra Yarışmasında Mardin Türkiye 3’ncüsü Oldu

‘Güldeste’ Din Görevlisi Hatıra Yarışmasında İlimiz Mardin Merkez Kabala Beldesi Kayacan Mahallesi Camii İmam-Hatibi Cumali Ergün “Yeşil Işıkta Geç(me)” adlı makalesiyle Türkiye üçüncüsü oldu.
Türkiye genelinde yapılan ‘Güldeste' Din Görevlileri hatıra yarışmasında dereceye giren din görevlisi Cumali Ergün Mardin Müftülüğünde de gerçekleştirilen törenle ödülünü aldı.
Ödül törenine Mardin İl Müftüsü Mehmet Kızılkaya, Müftü Yardımcısı Masum Taşçı, Kızıltepe İlçe Müftüsü Cahit Erhun, Diyanet-Sen Mardin Şube Başkanı A.Kadir Kurtuluş’un yanı sıra Sağlık Sen Mardin Temsilcisi Mustafa Akbaş, Bayındır Sen İl Temsilcisi A.Samet Yılmaz katıldı.
Törende “Yeşil Işıkta Geç(me)” adlı eseriyle Türkiye üçüncülüğünü kazanan Cumali Ergün 1.000.00 (bin) YTL ve plaketle ödüllendirildi. Cumali Ergun’a ödülünü veren Mardin Müftüsü Mehmet Kızılkaya, Ergünü tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.
Kızılkaya; Diyanet-Sen’e bu gibi yarışmaları düzenlediği için teşekkür ediyorum. Bu yarışmada görevlimizin yazdığı makale ile başarılı olması ve Türkiye üçüncüsü olması beni çok sevindirdi. Bu Din Görevlilerimizin eğitime ne kadar önem verdiklerinin bir göstergesidir.”dedi.
Diyanet Sen Mardin Şube Başkanı A.Kadir Kurtuluş ise; ”Sendikacılığın eğitim ve kültür hizmetleri ile daha da ileriye gideceğine inanan ve hizmet kolu olan Diyanet çalışanlarının insana hizmet dine hizmettir anlayışı ile büyük fedakarlıklarla yürüttükleri mesleklerinde edindikleri tecrübeleri paylaşmak amacıyla, “Din Görevlisi Hatıra Yarışması” düzenlendiğini söyledi. Kurtuluş ayrıca; birinciliğe “Nevşehir’den Hüsrev Öndegelen “İlk Adım” isimli eseriyle seçilirken Denizli’den Ziya Hayta Kur’an Hasreti ile ikinci, Mardin’den Cumali Ergün “Yeşil Işıkta Geç(me) isimli eseriyle üçüncü oldu. Çanakkale’den yarışmamıza katılan Adem Yıldız “Şen Mahalleliler” adlı eseriyle mansiyon alırken, Sakarya’dan yarışmamıza katılan Bilal Yıldırım “Ben Köy İmamıyım” adlı eseriyle Jüri Özel Ödülü’nü kazandığını belirtti.
Törenin sonunda Cumali Ergün Dereceye giren Yeşil Işıkta Geç(me) adlı eserini okurken, katılımcıların duygularını gizlemekte zorlandığı görüldü.
Mardinnethaber.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum