18 Kasım 2008

Kızıltepe'de 9 Kilo 915 Gram Eroin Ele Geçirildi

Kızıltepe ilçesinde polisin yaptığı operasyonla 9 kilo 915 gram eroin maddesi ele geçirildi.

Operasyon kapsamında uyuşturucu tacirlerinin rehin tutuğu Suriye uyruklu 1 kişi kurtarılırken bir ay önce Nusaybin'de meydana gelen şüpheli kadın ölümü de aynı operasyonla aydınlatıldı.

9 kilo 915 gram eroin maddesinin Hakkari Yüksekova'dan Suriye'ye götürüleceği ihbarını alan Kızıltepe ve Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlükleri Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Kızıltepe girişinde B.Y ve T.E.'nin içinde bulunduğu otomobile operasyon düzenledi. Otomobilde yapılan aramada koltuklar arasına gizlenmiş, koli bantlarına sarılı poşet içerisinde 9 kilo 915 gram eroin maddesi ele geçirildi.

Operasyon kapsamında, uyuşturucu ticareti yaptıkları ileri sürülen B.Y ve T.E. ile birlikte onlarla bağlantılı oldukları iddia edilen A.C., B.E., M.A., M.A. ve A.A. isimli şahıslar gözaltına alındı.

Ayrıca suç örgütü tarafından fidye karşılığı rehin tutulduğu öne sürülen Suriye uyruklu A.A. isimli şahsın Van'ın Başkale ilçesindeki adresten kurtarılmasının da aynı operasyonla sağlandığı bildirildi.

Öte yandan, 19 Ekim tarihinde Nusaybin'e bağlı Tepealtı köyünde şüpheli bir şekilde ölen 4 çocuk annesi 33 yaşındaki Ayten D.'nin kocası A.D.'nin de uyuşturucu şebekesi içerisinde olduğu öğrenildi. Kadının ölüm sebebinin kocası tarafından kendisine verilen yüksek dozdaki eroin olduğu bildirildi. Şebekenin üyesi olduğu ve karısının ölümüne neden olduğu iddia edilen A.D. aranıyor.

Mardinlife.com


Emniyette sorguları tamamlanan, uyuşturucu ticareti ve fidyecilik şüphelisi 7 şahıs, ''Uluslararası uyuşturucu madde ticareti yapmak'' ve ''Fidye amaçlı adam kaçırmak'' suçlarından Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum