4 Kasım 2008

İKİNCİ ÜRÜN MISIRA 5.9 MİLYON YTL DESTEK



Tarım İl Müdürü Hasan Çebi, çiftçiler ikinci ürün için teşv

Tarım İl Müdürü Hasan Çebi, çiftçiler ikinci ürün için teşvik ediliyor
Mardin’de ikinci ürün olarak ekilen mısıra geçen yıl için 5 milyon 900 bin YTL destek primi verildiği belirtildi. Tarım İl Müdürü Hasan Çebi, çiftçilerin ikinci ürün için teşvik edildiğini söyledi.

Mardin Merkez ve ilçelerinde ikinci ürün olarak mısır eken çiftçilere destekleme primi verildi. Tarım İl Müdürü Hasan Çebi geçen yıl il genelinde 290 bin dekar dolayında mısır ekildiğini, ikinci ürünü teşviki için çiftçilere destekleme pirimi verildiğini söyledi. Çebi il genelinde 3402 çiftçin ikinci ürün mısır ektiğini belirterek “Bakanlığımız ikinci ürünü teşvik amacıyla mısır ve pamuk ekimi yapan çiftçilerimize teşvik primi vermektedir. Geçen yıl ikinci ürün mısır yetiştiricisi 3402 çiftçimize 5 milyon 900 bin YTL prim ödemesi yapıldı. Çiftçilerimizin kaliteli ürün alması için teknik elemanlarımız aralıksız olarak görev başındadır. Sık sık çiftçilerimizle bir araya gelerek her türlü sorunlarını teknik elemanlarımızla birlikte çözmelerini öneriyoruz. Dar alanda yüksek verim almanın mümkün olduğu çağımızda, toprağın ve suyun çok değerlendirilmesi gerekir. Bunu her fırsatta çiftçilerimize anlatıyoruz. Bu konuda son zamanlarda ciddi gelişmelerle karşılaşıyoruz” dedi.
Habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum