3 Kasım 2008

Kira ödemede yeni dönem

1 Kasım tarihinden itibaren iş ve ve konut kiraları elden ödenmeyecek. 500 YTL üzeri kiralar banka ya da posta yoluyla hesaba yatırılacak.

Mardin Defterdarı Mustafa Akdemir 1 Kasım’da yürürlüğe girecek olan “Gelir Vergisi Tebliği” ile ilgili olarak Yerel ve Ulusal Basın mensuplarıyla, Defterdarlık toplantı salonunda bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.
Defterdar Akdemir, “Maliye Bakanlığının 29 Temmuz'da yayımlanan “Gelir Vergisi Genel Tebliği” çerçevesinde, ay başından itibaren kira gelirlerinin tahsilinde yeni bir dönem başladığını,1 Kasım'dan geçerli olacak tebliğ uyarınca, konutlarda, her bir konut için aylık 500 YTL ve üzerinde kira geliri elde edenlerin, iş yerlerinde de işyerini kiraya verenler ile kiracıların, kiraya ilişkin tahsilat ve ödemelerinin, banka veya Posta Müdürlüğü (PTT) tarafından düzenlenen belgelerle belgelenmesi zorunlu olduğunu ifade etti.
Akdemir; -Vergi Usul Kanunu'nun mükerrer 355 inci maddesinde yer alan hüküm uyarınca, mükerrer 257 nci madde ile getirilen zorunluluklara uymayanlara özel usulsüzlük cezası kesilmesi gerekmektedir.
Anılan madde uyarınca bu Tebliğ ile 01/11/2008 tarihinden itibaren getirilen zorunluluklara uymayanlara kesilecek ceza, 2008 yılı için;
-Birinci sınıf tüccarlar ile serbest meslek erbabı hakkında l .490 YTL.'den,
-İkinci sınıf tüccarlar, defter tutan çiftçiler ile kazancı basit usulde tespit edilenler hakkında 680 YTL.'den,
-Yukarıda yazılı bulunanlar dışında kalanlar hakkında 320 YTL'den az olmamak üzere her bir işlem için bu işleme konu tutarın % 5'idir.
l Eylül 2008 tarihi itibariyle kesinleşen vergi borcu bulunan mükelleflerimizin taksitlendirme kolaylığından yararlanmak üzere vergi dairelerine başvurmaları, ayrıca kira geliri elde eden vatandaşlarımız ile kiracıların yukarıda açıklanan zorunluluklara uymaları menfaatleri icabı olduğunu kaydetti.”(Feyzi Erkar)
Mardinnethaber.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum