2 Kasım 2008

MARDİNLİLER YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ TOPLU NİKAH TÖRENİ DÜZENLEDİ


İskenderun'da faaliyet gösteren Mardinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen toplu nikah töreninde hoşgörü rüzgarı esti. 20 çiftin müracaat ettiği ve 14 çiftin nikaha geldiği törende bazı çiftlerin çocukları ile birlikte katılması ilginç görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Bazı çiftler ise gelinlik kıyafeti ile toplu nikah törenine geldi.

Değişik dine mensup vatandaşların yaşadığı İskenderun'da, Marder'in düzenlemiş olduğu toplu nikan törenine davet edilen temsilciler de nikah şahidi oldu.

İskenderun Belediye Evlendirme Dairesi'ndeki törene Kaymakam Cengiz Horozoğlu, Müftü Hamdi Kavillioğlu, Ermeni Kilisesi yönetim kurulu ikinci başkanı Mihail Tabaş, Bahailer Mahfil Başkanı Veli Kara da katıldı. Türkiye'nin mozaik şehri olan İskenderun'daki toplu nikah törenine üç çocuğu ile gelen Levent Sarıkaya ve eşi Gülseren Kılıç da resmen evlenmenin mutluluğunu yaşadı. Levent Sarıkaya kucağında çocukları ile yaptığı açıklamasında, "Resmi nikahımız kıyılacağı için çok mutluyuz, şimdiye kadar maddi durumumuz olmadığı için nikah kıyamadık, toplu nikanı düzenleyen başta Mar-Der olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ediyoruz" dedi.

Törene gelinlik giyerek gelen Meryem Erkan ve eşi Abdulkerim Erkan'ın da nikah şahitliğini Kaymakam Cengiz Horozoğlu yaptı. Gelinlik ile nikah salonuna gelen Meryem Erkan salonda ilgi odağı oldu. Nikah sonrası bir konuşma yapan Kaymakam Horozoğlu, Türkiye'de en önemli sorunların başında kadınların eğitim ve öğretim görmemesi ve nikahsız yaşamaları olduğunu ifade etti. "Kaymakamlık olarak özellikle bayanlarımızın okuma yazma öğrenmeleri için tüm imkanlarımızı seferber etmekteyiz. Bunun yanında nikahsız bayanların da bir an önce resmi nikah kıymaları için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız tarafından da halkımıza destek oluyoruz" diyen Horozoğlu, "Kaymakamlık olarak maddi durumu yerinde olmayan ailelerimizin nikalarını hatta tahlil masraflarını dahi karşılıyoruz" şeklinde konuştu.

İskenderun Müftüsü Hamdi Kavillioğlu da nikah şahidi oldu. Müftü Kavillioğlu, İslam dininin kadına ve nikaha son derece önem verdiğini belirterek, çiftlerin nikahlı olarak evlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Kanal47.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum