19 Kasım 2008

OYAK Matematik Yarışması

OYAK Grubu şirketlerinin faaliyet gösterdiği illerde 2003'ten bu yana düzenlenen Liselerarası Matematik Yarışması, bu yıl da 492 okuldan bin 968 öğrenciyi sınav heyecanı ile buluşturdu.

12 OYAK iştirakine ve 17 ile yayılan yarışmanın il birinciliği sınavı bu yıl Adana, Balıkesir, Batman, Bolu, Düzce, Hatay, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Manisa, Mardin, Ordu, Rize, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Zonguldak illerinde düzenlendi. Bu illerde ki organizasyonlara Adana Çimento, Bolu Çimento, Ünye Çimento, Mardin Çimento, OYAK Beton, Renault MAIS, Erdemir, İsdemir, Ermaden, Erbor, Hektaş ve Tukaş ev sahipliği yapıyor. Lojistik Hizmetler Müdürü Süheyla Akdan, 4 sorudan oluşan ve 3 saat sürecek sınavın, 17 ilde eş zamanlı olarak yapıldığını söyledi. Çimento Fabrikası Genel Müdürü Ünal Önel ise, sınavda tüm okulların iddialı olduklarını belirterek, "Sınav cevap kağıtlarının TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı'na iletilmesi ile birlikte cevapların değerlendirilmesi süreci başlamış olacak. Bin 968 cevap kağıdını okuyacak sınav komisyonu çalışmasını Aralık ayının sonunda tamamlayacak. Ocak ayı boyunca 17 ilde il birinciliği ödül törenleri düzenlenerek İstanbul finaline katılmaya hak kazanan okullara ödülleri takdim edilecek" dedi.
İl birincisi olacak okul ve öğrencilere çeşitli ödüller verileceğini belirten Önel, yarışmaya katılan tüm okullara bin 500YTL nakdi yardım, il birincisi olan okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine 1'er cumhuriyet altını, il birincisi olan okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine plaket verileceğini bildirdi. 2009 Nisan ayında İstanbul'da finali kazanacak şampiyon okul ve ekibine ise, bin YTL değerinde birer kese altın, Şampiyon okula 15 bin YTL değerinde karma laboratuar ve şampiyon öğrencilerin ailelerine bin YTL değerinde hediye çeki verilmesinin kararlaştırıldığını ifade etti.
İl Milli Eğitim Müdür Vekili Turan Ateş, OYAK grubunun eğitime verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Mardin Lisesi'nde yapılan yarışmaya, il genelinden 33 liseden 132 öğrenci katıldı. Sınavda 66 öğretmen ve gözetmen görev aldı. İlk kez 2003 yılında 5 il ve 107 okulda "Hayat Matematiktir" sloganı ile başlayan Liselerarası Matematik Yarışması 7. yılında bin 964 okul ve 7 bin 856 öğrenci ile buluşmuş oldu.
Mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum