25 Kasım 2008

Sıla Dizisi Ekibinden Mardin’e Sağlık Hizmeti

Mardin’de çekimleri yapılan ve büyük ilgi gören “Sıla” dizisi yapımcılarının Mardin’in Derik İlçesi Pirinçli Köyü’ne sağlık ocağı yaptırmaları büyük takdir topladı.

Açılışa Mardin Valisi Sayın Mehmet Kılıçlar, Derik Kaymakamı Tarkan Keskin, MOSS film ve dizi yapımcıları Gül ve Mustafa Oğuz çifti, Sıla dizisi oyuncularından “Sıla” rolünü oynayan Cansu Dere, babası rolündeki Menderes Semerci, idari ve mülki erkan, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Derik Kaymakamı Tarkan Keskin MOSS filmi ekibinin 84.000 YTL’lik katkıları ile yapımı tamamlanan sağlık ocağı için Gül ve Mustafa Oğuz çiftine şükranlarını sunduğunu ifade ederek, bu bölgede yapılan hizmetlerinin değerinin çok fazla olduğuna dikkat çekti.

Okul ve sağlık ocağı yapımında büyük emeği olan Mustafa Oğuz ise, çekimlerinin ilk döneminde Nusaybin’in Söğütlü Köyüne okul yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek ,”İkinci dönemde de sağlık ocağı yapma fikri oluşturduğu için başta Sayın Valimiz Mehmet Kılıçlara hem teşekkür ediyor, hem de bize gösterdiği yakınlıktan ötürü kendisine ve O’nun şahsında Mardin halkına saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar da bölgede cehaletin kırılması ve sağlıklı nesillerin yetişmesinin önemine işaret ederek, dizi ekibinin bu hamlesinin takdire şayan olduğunu ifade etti. Kılıçlar, “Diğer dizi setleri kuruldu, çekimleri yapıldı, işleri bitti ve çekip gittiler. Ama “Sıla”, yani MOSS dizi ekibi bizi yalnız bırakmadı ve kalıcı bir hizmet hamlesi gerçekleştirdi.” şeklinde konuştu.

Kılıçlar ayrıca büyüklerin dile getirdiği bir vecizeye atıfta bulunarak,”Başkalarının ışıklanmasına vesile olanlar, gönül dünyalarını da aydınlatırlar.” ifadesini kullandı. Emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Kılıçlar,”Özellikle gayret ve özverilerinden dolayı Derik Kaymakamı Tarkan Keskin’e şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Açılışın ardından sağlık ocağı hakkında bilgi alan konuklar, köy halkıyla sohbet etti. Program daha sonra köy muhtarının evinde tertiplenen öğle yemeğiyle devam etti. Konukların yarın değişik aktivitelerden sonra şehirden ayrılacakları bildirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum