21 Kasım 2008

Suriye’de Esat Dönemi Kutlaması

http://www.habermardin.com/haber_uploads/919_maxi.JPG


Suriye Arap Cumhuriyet’inde ülke gelenide Hafız Esat’ın iktidara geldiği 16 Kasım günü kurtuluş günü olarak kutlanıyor.


El Haseki Vali Yardımcısı Salih Havice, kutlamanın ülke genelinde bir hafta süre ile çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildiğini söyledi.

El haseki Vali Yarmçcısı Salih Havice Kamışlı İlçesi sınır kapısında yaptığı açıklamada, 16 Kasım 1970 yılında Bas Partisi Lideri Hafız Esat’ın iktidarı ele geçirdiğini belirterek, bu günün Suriye’de kurtuluş ve Zafer günü olarak kutlandığını ifade etti. Kutlamalar kapsamında Suriye’de cadde, sokak ve işyerlerinin bayraklarla donatıldığına dikkat çeken Havice “ Hafız Esat dönemi öncesinde Suriye’de ekonomik durum ve sosyal yaşam çok kötüydü. BAS partisi lideri Esat başa gelince ülkede hergün yeni gelişmeler, ekonomide düzelmeler ve halkın insanca yaşama şansı doğmuştur. Bunun için 16 Kasım’ı kurtuluş günü gibi kutluyoruz. Ülkede çeşitli etkinlikler, paneller, eğlenceler düzenleniyor.” Dedi.

Hafız Esat, Oğlu Beşar Esat’ın fotoğrafları ve Bayraklarla donatılan Kamışlı ilçesi sınır kapısında Salih Havice, kapı görevlileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum