1 Kasım 2008

VERGİ BORÇLULARINA ÖDEME KOLAYLIĞI

Mardin Defterdarlığı toplantı salonunda, Defterdar Mustafa Akdemir. Başkanlığında basın toplantısı yapıldı.

Mardin Defterdarlığı toplantı salonunda, Defterdar Mustafa Akdemir. Başkanlığında basın toplantısı yapıldı. Defterdar Yardımcısı Füsun Tural ve Gelir müdür Vekili İbrahim Halil Yücel’inde katıldığı toplantıda vergi mükellefleri için uygulamanın bir fırsat olduğu belirtildi.

Defterdar Mustafa Akdemir, vadesi 01.09.2008 tarihinden öncesine dayanan ve ödenmeyen vergilerin, 28 Kasım 2008 tarihine kadar vergi dairelerine başvurmaları halinde, birikmiş vergi borçlarını 18 eşit taksit şeklinde ödeme imkanı bulabileceklerini söyledi. Dünya ülkelerinde yaşanan krizin vergi gelirlerini olumsuz yönde etkilediğine dikkat çeken Defterdar Akdemir “Yeni uygulama ile vergisi birikmiş mükelleflerin vergilerini taksitler halinde yatırma imkanı bulması, vergi gelirlerini arttırıcı bir etken olacak. Birikmiş vergilerini taksitlendirmek isteyen vatandaşlarımız bağlı bulundukları vergi dairelerine giderek müracaatlarını yapmaları gerekir. Biz bir ay süre ile meslek odalarıyla toplantılar yaparak ve basın aracılığıyla vergisini ödememiş mükelleflerimizi bilgilendirmek istiyoruz. Bu konuda il merkezinde ve ilçelerde yoğun bir çalışma içindeyiz” dedi.

20 milyon YTL alacağımız var.

Mardin genelinde 21 bin dolayında vergi mükellefi bulunduğunu ifade eden defterdar Mustafa Akdemir, il genelinde tahsil edilmemiş 20 milyon YTL vergi alacaklarının bulunduğunu söyledi. Akdemir” Bir ay süre ile taksitlendirme konusunda vatandaşımızı bilgilendireceğiz. Buna rağmen vergi borcunu yatırmayanlara karşı farklı etkin önlemler alacağız. Mardin, Midyat, Nusaybin ve Kızıltepe İlçelerimizde 6’şar kişilik mobil ekiplerimiz var. Vergi denetimlerimizi çapraz denetim sistemi şeklinde sürdürüyoruz, Bir ilçedeki ekibimizi başka ilçelere yâda il merkezine sevk ederek etkin bir denetim yapmaya gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

İşyeri kiralarının miktarı ne olursa olsun mutlaka bankaya yatırılması gerektiğini söyleyen Akdemir, ev kiralarının aylık 500 YTL ve üzerinde ise bankaya yatırılma zorunluluğunun bulunduğunu hatırlatarak “Kayıt dışı geliri kontrol altına almanın zamanı gelmiştir.”dedi.

BELEDİYELERDEN 40 MİLYON YTL ALACAĞIMIZ VAR

Belediyelerden 40 milyon YTL ücretlerden kesilen stopaj, KDV ve damga vergisi alacaklarının bulunduğunu söyleyen Akdemir “Mardin belediyesinden 26 milyon YTL ilçe belediyelerinden de 14 milyon YTL alacağımız var. Bunu tahsil edemiyoruz. Belediyelerin SSK, TEDAŞ gibi kurumlara borcu olduğu için bize ödemede sıra gelmiyor.” Şeklinde sözlerini sürdürdü.

Habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum