4 Aralık 2008

Engelliler Günlerinde yanlız bırakıldı

Dünya Engelliler Günü nedeniyle Mardin Sakatlar Derneği'nin Atatürk anıtına çelenk koyma törenine hiçbir yetkilinin katılmaması dikkat çekti.

Sabah saatlerinde Cumhuriyet Alanı'na gelen engelli vatandaşlar, Sakatlar Derneği Başkanı Hasan Anuk eşliğinde Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Törende yetkililerin bulunmaması dikkat çekti.

Mardin Sakatlar Derneği 2.Başkanı Nilay Bingül'ün yaptığı basın açıklaması ardından engelliler alandan seslerini kimseye duyurmadan ayrıldı.

Dünyanın hiçbir yerinde engelliler ve özürlülerin bu kadar yalnız bırakılmadığını belirten Hasan Anuk, bu anlamlı günde yalnız bırakılmalarının kendilerini üzdüğünü söyledi.

Kendilerinin de bu toplumun birer ferdi olduklarını hatırlatan Anuk, "Engellilerimiz bu anlamlı günde kendilerini yalnız hissetti. Biz kimseye kırgın değiliz. Kimseye de tepkimiz yok. Ama biz de insanız. Her sağlam insan gibi bizim de yaşama ve hatırlanma hakkımız var." dedi

Daha sonra alandan ayrılan engelliler, Sakatlar Derneği'nde yöresel müzik eşliğinde halay çekerek, gönüllerince eğlendi.

Sakatlar Derneği'nin düzenlemiş olduğu eğlenceye katılan Sanayi ve Ticaret Müdürü Musa Öztürk, engelliler birlikte halay çekerek bu mutlu gününde onları yalnız bırakmadı.

Mardinlife.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum