4 Aralık 2008

Kaçak elektrik denetimleri sıklaştırıldı

DEDAŞ Mardin İl Müessese Müdürü Halil Homan, kaçak elektriği önlemek için bir yıldır yapılan çalışmalarını semeresini aldıklarını belirterek, yapılan denetimler ve alınan önlemler sonucu elektrik tüketiminde yapılan tahakkuk işlerinde önemli tahsilât artışının sağlandığını söyledi.

Ev ve işyerlerine dönük yapılan abone denetimlerinde de şeffaf bir uygulama sergilediklerini ifade eden Homan, "Tahsil edilemeyen elektrik tüketim borçlarına taksitlendirmelere gidildi. Bu tahakkuk ve tahsilâtın da hızla artmasına sebep oldu. Mardin, kaçak ve kayıplar listesindeki üst sıralardan daha alt sıralara hıza düşüşe geçti. Abone denetimlerinde bizzat kendim de yer alıyorum. Kaçak elektrik kullanımına son vermek için vatandaşları ikna ediyoruz. Abone sahipleri ile bir tartışmaya girmeden gayet olumlu bir denetim sergiliyoruz." diye konuştu.

Mardin'deki trafo ve şebeke yenileme çalışmalarının kırsaldan başlandığını vurgulayan Homan, "Vatandaşları tasarruflu ampul kullanmaya da davet ediyorum. Önümüzdeki aylarda 40 bin adet tasarruflu kullanım kapsamında ampul dağıtımı yapacağız. İsrail'de uygulanan tek merkezli trafolardan endeks okuma sisteminin önümüzdeki yıllarda Mardin'de de hayata geçirilmesi için çalışmalar başladı. Bu projesinin hayata geçmesi ile enerji kayıplarının da ortadan kalkmasına vesile olacaktır." şeklinde konuştu.

Bu arada, Mardin kent merkezi ile 9 ilçe, 31 belde, 512 köy, 41 mezrada elektrik tesisatı altyapı yenileme çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

Mardinlife.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum