27 Aralık 2008

Kürtçe kanal beğenildi mi?

Kürtçe kanal beğenildi mi?
Kürtçe kanalı TRT 6 test yayınına başladı. Bir dönem davalık olan x, w gibi harfler artık ekranda.
TRT'nin test yayınına başlayan Kürtçe kanalı TRT 6, Diyarbakır'da da ilgiyle izlendi. Evlerinde ve işyerlerinde TRT'nin Kürtçe kanalını izleyen vatandaşlar, duyduklarını memnuniyeti dile getirdiler.

Diyarbakır merkeze bağlı Yenidoğan köyünde yaşayan Aslan ailesi de Kürtçe TV'nin yayınını ilgiyle izledi. Aile reisi Veysi Aslan, kanalın geç kaldığını; çocukların Kürtçe öğrenmekte zorlandıklarını söyledi.

Kaynana Semra istendi

Anne Birsen Aslan ise, ilahi ve Kuran-ı Kerim'in Kürtçe yayınlarını istediğini söyledi. Aslan, "Kaynana Semra" lakabıyla tanınan kadının programlarını izlemek istediğini de vurguladı.

Test yayını izleyen çocuklar ise, çizgi film ve çocuk programları istedi. Aile fertleri de, Kürtçe yayından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Kürtçe TV yayını akşam 18.30'da başladı. Kürtçe TV'nin resmi yayınları 1 Ocak 2009 tarihinde saat 19.00'da başlayacak.

İstiklal Marşı’yla yayınını açtı. Marş okunurken, fonda da Türk Bayrağı, Atatürk, Kurtuluş Savaşı görüntüleri, Birinci Büyük Millet Meclisi görüntüleri kullanıldı.

Van 'Wan' oldu

Em di bin eyni esmani de ne (biz aynı göğün altındayız)” sözüyle başlayan Kürtçe kanalın test yayınında Kürtçe Alfabe’de kullanılan harfler dikkat çekti. Kelimelerde, Türkçe’de kullanılmayan ‘W’, ‘x’, ‘şapkalı e’, ‘şapkalı u’ gibi harfler kullanıldı. Dünkü test yayında ‘Van’ kentinin adı ‘Wan’, Eskişehir ise ‘xizir’diye geçti. Diyarbakır da ‘Diyarbekir’ olarak yer aldı.

Dünkü yayında Kürt sanatçılar Rojin ve Nilüfer Akbal’ın da klipleri yayınlandı. Kaset yayını yaklaşık 6 saat sürdü.

Kürtçe kanalın resmi yayınları ise 1 Ocak tarihinde saat 19.00’da başlayacak. Kanalın açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak. Açılış günü bir de kokteyl düzenlenecek.

İnternethaber

TRT 6 ŞEŞ KÜRTÇE KANALINI İNTERNETTEN ONLİNE (CANLI) İZLEMEK İÇİN




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum