19 Aralık 2008

Kızıltepeli çiftçilere Makina-Ekipman dağıtıldı

Tarım Bakanlığı'nca uygulanan 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi' (KKYDP) kapsamında 4. etap uygulama programında alet ekipman desteklemelerinden alınan makinelerin dağıtım töreni Kızıltepe’de geçekleşti.

Mardin Tarım İl Müdürlüğü ve Kızıltepe Ticaret Borsası tarfından organize edilen dağıtım törenine Mardin Vali Yardımcısı Yavuz Selim Sözeri, Kızıltepe Kaymakamı Osman Tunç, İlçe Emniyet Müdür vekili Turhan Şahin, İl Tarım müdürü Hasan Çebi, ilçe Tarım Müdürü Bekir Kılınç, Kızıltepe Ticaret Borsası başkanı Mehmet Şahin kamu kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda çiftçinin de hazır bulunduğu tören Kızıltepe İpekyolu üzerinde bulunan Kılıçlar Petrol mevkisinde gerçekleşti.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunuşunun ardından yapılan konuşmalarda bölge çifçilerinin yeni dönemde eğitilmesinin önemine vurgu yapıldı.

Kızıltepe Ticaret Borsası başkanı Mehmet Şahin, çiftçi emekçilerinin devlet tarafından benzer projelerle eğitilip, desteklenmesi gerektiğini savundu.

İl Tarım müdürü Hasan Cebi ise yaptığı konuşmasında proje ile ilgili rakamlar verdi.İl Müdürü Çebi; “Mardin’de kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi proğramının 4. etap kapsamında ekonomik yatırımlar ve makine ekipman alımlarıyla ilgili il ve ilçedeki resmi kurumlarla, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar bilgilendirildi. Bu kapsamda Mayıs-Eylül dönemleri içerisinde 78 adet ekonomik, 292 adet makine ekipmanı projesi hibe başvurusu olarak alınmıştır. Değerlendirilmeye alınan projeler bütçe imkanları ve Mardin’in öncelik sıralaması dikkate alınarak, makine ekipman alanında 207 proje hibe başvurusu yatırımına alınmıştır. Yatırıma alınan proje tutarı ise 5.900.000 YTL değerindedir. Hibe olarak %50 si 2.950.000 YTL nin ödemesi yapılmaktadır. Bu kapsamda alınan projelerin 118 adeti basınçlı sulama, 89 tanesi ise makine ekipman projesidir.” dedi.

Mardin Vali yardımcısı Yavuz Selim Sözeri ise yaptığı konuşmada; daha önce Şanlıurfa’da görev yaptığını hatırlatarak, “Şanlıurfa’da çiftçiler suyun bolluğuna aldanıp o güzelim toprakları çoraklaştırdı. Bize Gap’ın suyu henüz gelmedi. Onun için hazırlıklı olmamız gerekiyor. Çiftçilerimizin eğitilmesi konusunda İl tarım Müdürlüğümüzün gayretli çalışmaları var. Bölgemizin havası da toprağı da çok güzel. Bu bereketli toprakların değerini bilmek gerekiyor. Devlet daha iyi şartlarda tarım yapılsın diye çiftçilerimize güzel imkanlar sunuyor. Bölge çiftçilerimizin modern tarım araçlarından yararlanarak, toprakları çoraklaştırmadan nasıl daha iyi verim alırımı sorgulamalı ve sorgulamakla kalmadan işin ehlinden aldığı bilgileri tarlada uygulayarak çiftçilik yapmaya devam etmesi gerektiğini savundu.

Yapılan konuşmaların teşhir edilen bazı alet ekipman ve makinelarla ilgili Tarım il müdürülüğü ekipleri tarafından konuklara bilgiler verildi. Yapılan ikramın artından tören sona erd
adir ÜRÜNDÜ
Mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum