19 Aralık 2008

AK Parti aday adayı Abdullah Deniz'den Rektöre ziyaret

Makamında AK Parti Belediye Başkan Aday adayı Abdullah Deniz'i kabul eden Artuklu Üniversitesi Rektörü Serdar Bedii Omay, üniversite olarak tarihi kentin sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan gelişimi yönünde büyük görevler üstlendiklerini söyledi.

Mardin Meslek Yüksek Okulunda bulunan geçici rektörlük binasında kendisini ziyaret eden AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Abdullah Deniz’i makamında kabul eden Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Serdar Bedii Omay, üniversitenin yapılanma süreci hakkında bilgiler verdi.

Artuklu Üniversitesi yerleşkesindeki kampus alanı içinde fiili olarak çalışmanın başlatıldığı ve dozerlerin altyapı çalışmalarını başlattığı bilgisini veren Rektör Omay, Mardin Valiliği tarafından yapılan ve üniversite emrine verilen Atatürk Kültür Merkezi’ni de kendi rektörlük binaları bitene kadar rektörlük binası olarak kullanacaklarını belirti. Diyarbakır Yolu üzerinde Devlet Hastanesine yakın bir yerde yapımı tamamlanan ve Aralık ayı sonunda müteahhit tarafından teslimatı yapılacak binaya ise Ocak ayı içerisinde taşınmayı düşündüklerini sözlerine ekledi. Prof.Dr. Serdar Bedii Omay, üniversite olarak bütün idari ve akademik kurumları ile aktif olarak çalışmaya başlandığında kentin kalkındırılması ile sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan gelişimi yönünde büyük görevler üstleneceklerini anlattı.

Seçim çalışmalarının haricinde üniversite rektörü Serdar Bedii Omay’ı nezaket ziyaretinde bulunduğunu söyleyen AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Abdullah Deniz, Mardin gibi geçmişte bir üniversite ve kültür şehrinde açılan Artuklu Üniversitesi’nin geç atılmış bir adım olduğunu dikkat çekti.

İlçe ve köyleri ile birlikte yaklaşık bir milyon nüfusa hitap eden Mardin’de Artuklu Üniversitesinin eğitim ve kültürel açığı kapatacağına inandığını belirten Deniz, üniversitenin veliler ile öğrencilerin de zihninde bir değişim oluşturacağı için bunun da ilin Türkiye genelindeki ÖSS sıralamasındaki başarısına yansıyacağına inandığını ifade etti. Kendisinin de bir eğitimci olduğunu ve eğitim sorunlarına vakıf olduğunu anlatan Deniz, eğitim konusundaki geri kalmışlığın büyük bir bölümünün ise öğretmen sirkülâsyonundan kaynaklandığını vurguladı.

Ziyaret sonunda rektörlük çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Abdullah Deniz, uzun yılların yöneticilik tecrübesiyle, bu zor ve kutsal görevi terinin son damlasına kadar çalışarak, Mardinlilere layık bir tarzda gerçekleştireceğine inandığı için aday olduğunu söyledi.

Açıklamasında Deniz, hemen hemen herkesin birbirini bildiği, tanıdığı küçük bir kent olan Mardin’de barışa, huzura, kardeşliğe katkı sağlayacağına inandığı için aday olduğunu dikkat çekti.

Mardin’i ekonomi, kültür, turizm ve eğitim gibi tüm alanlarda hak ettiği seviyeye çıkaracak “Yarının Belediyesi” için daha iyiye, daha güzele daha mükemmele sizlerle ulaşmak için adayım diyen Deniz açıklamasında şunları söyledi.:

“Belediyeciliğin bir takım oyunu olduğuna inandığım için ve başarının da; yönetim, teknik kadro oyuncular ve taraftarlar olarak hep birlikte uyum içinde gayret gösterilirse elde edileceğine inandığım için aday oluyorum. Partimizin adı AK olduğu için bu partiden adayım. Adımızın hakkını vermek ve bu ada layık olduğumuzu ispatlamak için aday oluyorum. Şeffaflığın en güzel denetim aracı olduğuna inanan bir kişilik olarak en küçük dedikoduya mahal bırakmadan tüm işleri halka ve basına açık gerçekleştirilecek bir Belediye vaat ederek Başkanlığa aday oluyorum. Farklılıkların zenginlik olduğu düsturuna inanarak her türlü mezhep, ırk, bölgecilik, cinsiyet ve sınıf ayrımını reddederek, herkesi ve her düşünceyi kucaklamak için Mardin Belediye Başkanlığına adayım.”

Velit AOK
Mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum