4 Aralık 2008

Mardin'in makus talihini değiştirmeye iddialı bir aday: Abdulah Deniz

Mardin'de tarihi kentin kangren hale gelen sorunlarına çözüm bulmak için belediye başkanlığına talipli olduğunu belirten Abdullah Deniz başvuru dilekcesini İl Başkanı Lokman Sininoğlu'na verdi. AK Parti İl Başkanı Lokman Sinanoğlu şimdiye kadar 3 kişinin resmi olarak müracaat ettiğini bu sayının artacağını söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mardin İl Başkanlığı'nda hareketli günler yaşanıyor. Belediye başkanlığına aday adayı olmak isteyenler, müracaat etmeye başladı. Parti merkez ilçe yönetiminden aday adaylığı için 5 kişinin istifa ettiği belirtildi. AK Parti İl Başkanı Lokman Sinanoğlu şimdiye kadar resmi müracaat yaparak form dolduran 3 kişinin bulunduğunu ifade etti. Sinanoğlu, ''Bugüne kadar, Abdullah Deniz, M. Besim Özsüer ve Serdar Yay, belediye başkanlığı aday adaylığı için formlarını doldurarak müracaatta bulundular. Müracaat edecek aday adayı sayısını 20 dolayında tahmin ediyoruz. Şartları tutan ve isteyen herkes müracaat edebilir" dedi.

Müracaat eden aday adayları hakkında önce il teşkilatı içinde temayül çalışması yapılarak, seçmenlerle anket düzenleneceğini vurgulayan Sinanoğlu, "Temayül ve anket çalışmalarımızı tamamladıktan sonra Milletvekillerimizin görüşlerine başvuracağız. Milletvekillerimizin görüşleri bizim için önemlidir. Sonra listeleri genel merkeze göndereceğiz bizim için adaydan önce parti önemlidir. Genel Merkez ne derse o olur."diye konuştu.

Başkan aday adaylığıyla ilgili olarak partinin tüm organlarıyla görüştüğünü ve çoğunluğun uygun görmesi sonucu aday adayı olmaya karar verdiğini belirten Mardinli Abdullah Deniz, "Mardin halkının beni istediğini biliyorum. Kendilerine layık olmak ve bana duyulan güveni korumak için elimden geleni yapmaktan kaçınmayacağım. Şu aşamada sadece aday adayıyım. Ortaya çıkacak diğer aday adaylar da en az benim kadar şanslıdırlar. Partimiz adaylık için kimi layık görürse elbette o aday olacaktır. Halkımız özgür iradesiyle gerekli tercihini yapacaktır. Hayırlısı ne ise o olsun.”dedi.

1965 Mardin doğumlu ve 4 çocuk babası olan Abdullah Deniz, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Lisans ve Sosyal Bilimler alanında mastırını yapmış. İstanbul Kartal Belediyesinde yerel yöneticilik deneyimi de bulunan Deniz, ulusal ve uluslar arası düzeyde birçok sivil toplum kuruluşunda görev yapmış.


Mardinlife.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum