21 Aralık 2008

PC Kullanıcılarının DİKKAT'ine


Eğer bilgisayarınız bunları yapıyorsa hemen önleminizi alın...

İşte casus yazılım yüklü bir bilgisayarda karşılaşabileceginiz 10 gösterge...


* Internet Explorer'ın adres çubuğuna ya da arama kutusuna bir terim yazıp arattığınızda normal arama motorunuz yerine hiç duymadığınız bir arama motorunun sonuçları gelir.

* Güvenlik yazılımlarınız normal şekilde çalışmaz. Bazı dosyaların silinmiş olduğunu söyleyebilir ya da güncelleme yapamayabilirler. Programları çalıştırdıktan kısa bir süre sonra kapanabilir ya da kilitlenebilirler.

* Sık Kullanılanlar listenize adını duymadığınız siteler otomatik olarak eklenir. Kaç kere silerseniz silin o siteler yine Sık Kullanılanlarda yerini alır.

* Sisteminiz eskisinden fark edilir biçimde daha yavaş çalışır. Görev Yöneticisi'ni açtığınızda adı garip görünen bir işlemin işlemcinizin neredeyse yüzde 100'ünü kullandığını fark edersiniz.

* İnternette hiçbir şey yapmıyor olsanız bile modeminizin veri ışığı sürekli yanıp sönmeye devam eder. Sistem tepsisindeki ağ simgesi de internetten bir şeyler indiriyormuşçasına yanar.

* Tarayıcınıza bilerek yüklemediğiniz bir araç çubuğu eklenir. Kaldırmaya çalışırsanız kalkmaz ya da bir süre sonra kendi kendine yeniden yüklenir.

* Tarayıcınız çalışmadığı zaman bile karşınıza aniden reklamlar çıkar. Bu reklamlar sizin aniden rezil edebilecek reklamlar bile olabilir.

* Tarayıcınızı açtığınızda istemediğiniz ve sizin tarafınızdan ayarlanmamış bir açılış sayfasıyla karşılaşırsınız. Değiştirseniz bile tarayıcınızı tekrar açtığınızda aynı sayfa geri gelir.

* Windows Live Messenger'iniz aniden kilitlenir ve bir süre sonra arkadaşlarınız neden garip mesajlar gönderdiğinizi sormaya başlar.

* Son olarak, her şey normalmiş gibi görünebilir. Bazı sinsi casus yazılımlar ve Truva atları sisteminizde hiçbir iz bırakmamaya, verilerinizi gizliden gizliye toplamaya çalışabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum