21 Aralık 2008

'E-Devlet' Rekor Kırdı



Dün hizmete açılan 'e-Devlet' sitesi, 'tık' rekoru kırarken, www.türkiye.gov.tr komedisi de yaşandı..

Vatandaşlık işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirmek için kurulan 'www.turkiye.gov.tr' adresi ilk günden itibaren yoğun ilgi gördü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtımı yapılan site, 1 günde en çok tıklanan sitelerden biri haline geldi. Vatandaşlar özellikle, doğum, askerlik ve sosyal güvenlik konularına yoğunlaştı.

İlk aşamaları üç yıl önce başlayan e-devlet projesinde sona gelindi. Vatandaşların kamu kuruluşlarına yönelik işlemlerini tek bir adreste toplayan sitede kullanıcılara üç şifre alternatifi sunuldu. Site üzerinden 21 başlıktaki hizmetlere ulaşma imkanı sağlandı. Ayrıca kamu kurumlarına ilişkin duyuruları da internet vasıtası ile takip edilebiliyor.

www.türkiye.gov.tr komedisi

Bazı internet siteleri ve gazeteler 'E-Devlet Kapısı'na www.turkiye.gov.tr adresi yerine www.türkiye.gov.tr adresinden girmeye çalıştılar, başarılı olamayınca da 'Ya Allah Bismillah diyerek açılan site çöktü' şeklinde haber yaptılar.

Bilindiği gibi internet adreslerinde ü,ğ,ş,i,ç,ö gibi Türkçe karakterlerin kullanımı bir dönem çokça gündeme gelmiş olsa da asla popüler olamadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum