20 Aralık 2008

Seçmen listeleri askıya çıkmadı

http://www.kenthaber.com/Resimler/2008/12/17/00077193.bmp

Mardin'de seçmen listeleri, siyasi partilere ve muhtarlıklara hala gönderilmedi. Merkez İlçe Seçim Kurulu yetkilileri, gecikmenin sistemden kaynaklanan sorunlardan kaynaklandığını söyledi.


Mardin'de seçmen listeleri askıya çıkmadı. Bu sabah mahalle ve köy muhtarları ile siyasi partilere verilmesi gereken seçim listelerinin şimdiye kadar gönderilmemesine Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Cemil Mataracı tepki gösterdi. Muhtarlara zamanında gönderilmeyen ve asılmayan seçmen listelerinde, vatandaşların kontrol yapma imkanı bulamayacağını ifade eden Mataracı, "Bugün sabah listelerin muhtarlara ve siyasi partilere verilmesi gerekirken şimdiye kadar listeler verilmedi. Yarın saat 17.00'de listelere itiraz süresi bitecek. Peki asılmayan listelere vatandaş nasıl bakacak? Listelere itiraz süresi uzatımı yapılmasını istiyoruz. Seçmenler asılmayan listede durumlarına nasıl bakacaklar" dedi.


Merkez İlçe Seçim Kurulu yetkilileri, listelerin hala gönderilmediğini doğrulayarak, sistemden kaynaklanan sorunlar yaşandığını belirttiler. Yetkililer bugün saat 14.00 itibariyle sistemin çalıştığını, en kısa sürede listelerin muhtarlıklara ve siyasi partilere dağıtılacağını söylediler. Yetkililer bu durumdan Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) haberdar olduğunu bildirdiler.

http://www.kenthaber.com/Arsiv/Haberler/2008/Aralik/17/Haber_529269.aspx


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum