27 Aralık 2008

TRT 6 Şeş Kürtçe Kanalında Reklamlar da Kürtçe olacak

http://surgucum.googlepages.com/TRT6SesKurtceKanaliLogosu.JPG
Kürtçe kanalın yayın içeriği netleşiyor. Kürtçe radyo için de düğmeye basıldı. Yayınları bölge ülkeler de izleyebilecek.
TRT, Kürtçe kanal TRT 6 için hazırlıklarını sürdürüyor. Kürtçe test yayına başlayacak TRT, bir yandan da Kürtçe radyo yayını için de hazırlıklar yapıyor.

Buna göre, Kürtçe yayın için oluşturulan TRT 6, 25 Aralık Perşembe günü test yayınlarına başlayacak.


24 saat sürecek test yayınlarını herkes seyredebilecek. Saat başı haberlerin yer alacağı TRT 6'da dizi filmler ve sinemalar da Kürtçe olarak yayınlanacak. Kanalda, reklamlar da Kürtçe olarak yayınlanacak. Edinilen bilgilere göre Kürtçe reklam yayınlatmak için şu ana kadar herhangi bir şirketin başvurusu olmadı. 1 Ocak 2009'da saat 19.00'da başlayacak resmî açılışta ise Kürt sanatçı Civan Haco'nun konseri banttan yayınlanacak.

TRT 6'nın yayınları başta Doğu ve Güneydoğu olmak üzere Türkiye'nin her yanından izlenebilecek. Kürtçe yayın sadece Türkiye'de değil, komşu ülkeler Suriye, Irak ve İran'daki Kürtler tarafından yakından takip edilebilecek. Kürtçe Kanal olacak TRT-6; Kırmançi, Zazaca ve Soranice lehçelerinde yayın yapacak. Haberlerde, 'şimdilik' spiker ya da sunucu olmayacak. Bir dönem CINE5'te olduğu gibi haberleri arka ses okuyacak.

Kürtçe TV'nin açılışında Civan Haco konseri

Kürtçe yayın yapacak TRT6'da içerikle ilgili ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. 1 Ocak'ta yayına geçecek televizyonun açılışında Civan Haco'nun konseri yayınlanacak. Kurum, televizyona paralel olarak radyo açma çalışmalarını da sürdürüyor. Televizyona, Kürtçe reklam vermek için bugüne kadar kimse başvuruda bulunmadı.

Aslıhan Aydın-Zaman

TRT 6 ŞEŞ KÜRTÇE KANALINI İNTERNETTEN ONLİNE (CANLI) İZLEMEK İÇİN

TRT 6 (TRT ŞEŞ) Kürtçe Kanalını
İnternetten Canlı İzlemek için...>>> Tıkla







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum