27 Aralık 2008

TRT 6, Muş'ta ilgiyle izlendi

TRT 6, Muş'ta ilgiyle izlendi
TRT'nin test yayınına başlayan Kürtçe kanalı TRT 6, Muş'ta ilgiyle izlendi.
Duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, "TRT 6'nın Kürtçe yayına başlaması demokratik bir adımdır. Bunu kardeşlik, özgürlük ve barış için atılan önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz." dedi.

Sunay Mahallesi'nde oturan Abdullah İbrahimoğlu, "Bu kanal, yıllar önce faaliyet gösterseydi bekli de bugün döktüğümüz gözyaşı, akıttığımız şehit kanı olmayacaktı. Birlik, beraberlik içinde bir Türkiye olacaktı." şeklinde konuştu.

TRT 6'nın dil birliğinin sağlanması ve kültür değerlerinin korunması adına önemli bir araç olacağını kaydeden Abdullah İbrahimoğlu, bu kanalın yayına başlamasının ardından Muşlunun Diyarbakırlıyı, Diyarbakırlının Vanlıyı, Vanlının ise Şanlıurfalıyı daha iyi anlayabileceğini ifade etti.

TRT 6'yı izleyen Rojda İbrahimoğlu ise, söylenen şarkılara eşlik etti. Rojda İbrahimoğlu, sesini daha da geliştirerek bir gün bu kanalda yer almak istediğini söyledi.

Test yayını izleyen çocuklardan Ferhat İbrahimoğlu ise, çizgi film ve çocuk programları istedi.
İnternethaber

TRT 6 ŞEŞ KÜRTÇE KANALINI İNTERNETTEN ONLİNE İZLEMEK İÇİN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum