4 Ocak 2009

AKP'li vekilin ağlatan Kürtçe türküsü / Video

http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/443620090103101538240.jpg

TRT 6'nın açılışında sesiyle herkesi şaşırtan AKP Van Milletvekili Gülşen Orhan'ın kürtçe seslendirdiği Dotmam türküsünü ölen eşine okuduğu öğrenildi. İşte Dotmam'ın öyküsü

Dotmam türküsü, Orhan için özel bir anlam taşıyor. Gülşen Orhan türküyü trafik kazasında kaybettiği aynı zamanda amca oğlu olan eşi Abdulmevla Orhan için söylemiş

'Dotmam'ı ölen eşine söylemiş

TRT 6'nın açılışında en büyük sürprizi AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan yaptı. Orhan, kanalın açılış töreninde kulise inerek programın sunuculuğunu yapan Rojin ile Nilüfer Akbal'a Kürtçe bir şarkı söylemek istediğini belirtti. Daha sonra sahneye çıkan Orhan, ünlü Kürtçe müzik ozanı Şivan Perver'in 'Amca kızı' anlamına gelen 'dotmam' şarkısını söyledi. Orhan'ın sesindeki hüzün ve içtenlik herkesi şaşırttı. Orhan'ın Kürtçe şarkı söylemesi açılış resepsiyonuna katılan bütün konuklar tarafından ayakta alkışlandı.

GECEYE DAMGASINI VURDU

TRT 6, yayına önceki akşam başladı. TRT 6'nın ilk programını Rojin ile Nilüfer Akbal sundu. Gecede Kürtçe bir şarkı söyleyen AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan ise geceye damgasını vurdu. Programı sunan Rojin ile Nilüfer Akbal, programın sonlarına doğru seyirciye bir sürprizleri olduğunu söyledi. Rojin, kuliste bir milletvekili bulunduğunu ve onu sahneye davet etmek istediklerini söyledi. Bunun üzerine Orhan, sahneye gelerek TRT 6'nın yayına başlamasından dolayı kutladı. Daha sonra ise ünlü Kürtçe müzik ozanı Şivan Perver'in 'Amca kızı' anlamına gelen 'dotmam' şarkısını seslendirdi.

AYAKTA ALKIŞLANDI

Orhan'ın 'dotmam' şarkısını seslendirirken şarkıya verdiği hüzün ve içtenlik herkesi büyüledi. TRT 6'nın açılışına davetli olan seyirciler Orhan'ı sık sık alkışlayarak beğenilerini ilettiler. Orhan şarkıyı bitirdikten sonra herkes ayakta alkışladı. Orhan sadece seyircileri değil profesyonel olarak şarkı söyleyen Rojin ve Nilüfer Akbal'ı da çok etkiledi. Orhan'ın sesine olan hayranlıklarını gizlemeyen Rojin ile Akbal, 'Sana mutlaka cd çıkartmalıyız. Sana mutlaka kaset çıkartacağız" dedi.

EŞİNİ TRAFİK kazasında YİTİRDİ

1970 doğumlu olan Gülşen Orhan, liseyi Van'da okuduktan sonra Ankara Üniversitesi İnşaat teknikerliğini kazandığı halde ailesi tarafından izin verilmediği için üniversiteye gidemedi. Üniversiteye gidemeyince ani bir karar alarak amcasının oğlu ile evlendi. Yani Orhan şarkıdaki gibi eşinin 'dotmam'ıydı. Orhan, 1999 yılında bir trafik kazasında eşi Abdulmevla Orhan'ı kaybetti. Bu nedenle 'dotmam' şarkısının Gülşen Orhan için çok özel bir yeri var.

Şehitlere gözyaşı

AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a gerçekleştirdiği kara harekatında şehit düşen 4 asker için Van'da düzenlenen cenaze töreninde gözyaşlarını tutamamıştı. Şubat 2008'de gerçekleştirilen cenaze törenine AK Parti Kadın Kolları yöneticileri, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, AK Parti Milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu, İkram Dinçer ve Gülşen Orhan da katılmıştı. Duygusal anların yaşandığı uğurlama sırasında AK Parti Milletvekili Gülşen Orhan'ın gözyaşlarını tutamadığı görülmüştü.

Yeni Şafak


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum