22 Ocak 2009

ÇATOM’DA AİLE PLANLAMASI EĞİTİMİ

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1095_maxi.JPG

Mardin’de Evren ÇATOM (Çok Amaçlı Toplum Merkezi) da Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şubesi ile Ana Çocuk Sağlığı ekipleri tarafından kadın ve erkeklere yönelik aile planlaması konusunda eğitim veriliyor.

Evren ÇATOM Sorumlusu Dilek Sınavu, Sağlık Müdürlüğü Ana Çocuk sağlığı ve Eğitim Şubesi ile birlikte koordine edilen, erkek ve kadınlara dönük aile planlaması eğitiminin ilgi gördüğünü söyledi. Haziran ayına kadar devam edecek eğitime 15’er kişilik gruplar halinde katılımın sağlandığını ifade eden Sınavu, kamu kurum ve kuruluşlarından verilen desteğin memnuniyet verici olduğunu bildirdi. Sınavu “Kamu kuruluşlarından destek görüyoruz. Sağlık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün çalışmalarımızı desteklemeleri hedeflerimize ulaşmamızda önemli bir etken oluyor. Her iki kuruluş yönetici ve çalışanlarına teşekkür ederim” dedi.

Ana ve Çocuk Sağlığı İl Eğitimcisi Ebe Ayşe Bulut, kadınları aile planlaması yöntemleri, kadın hastalıkları, hijyen, gebelik süresince beslenme ve aşılar konusunda eğittiklerini belirterek, erkeklere de aile planlaması yöntemleri konusunda bilgi vereceklerini söyledi. Bulut “Ayda bir gün olmak üzere, Haziran ayına kadar eğitimlerimizi devam edecek. Belirlediğimiz konular dışında kadınların sağlık alanında karşılaştıkları sorunlara dönük de eğitim vereceğiz.”dedi.

AİLE İÇİ İLETİŞİM

Sağlık müdürlüğünde psikolog olarak görev yapan Birgül Şahin, aile planlamasının yanında, aile içi iletişim, aile içi şiddet ve sosyal gelişim konularında katılımcılara bilgi verileceğini söyledi. Şahin “İl eğitimcisi arkadaşımız, aile planlaması ve sağlık konularında katılımcıları bilgilendirirken, ben de, aile içi iletişim ve aile içi şiddet konularını katılımcı erkek ve kadınlara anlatacağım. Sosyal gelişim konularını katılımcılarla birlikte sohbet havasında anlatacağım. Bireysel sorunları olanları katılımcılara da imkanlarımız dahilinde yardımcı olacağız” dedi.

www.habermardin.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum