29 Ocak 2009

Cizre'de katliam gibi kaza

Cizre'de freni patlayan TIR, şehir merkezi girişinde park halindeki araçlara daldı. Kaza sonrası karayolu kan gölüne döndü!

Şırnak'ın Cizre ilçesinde freni patlayan çimento yüklü TIR'ın 7 araca çarpması sonucu meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti 7 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, İdil - Cizre Karayolu'nun girişinde meydana gelen kazada, sürücüsü tespit edilemeyen çimento yüklü TIR, rampadan aşağı inerken freninin patlaması sonucu park halindeki 7 araca çarptı. Daha sonra elektrik trafosuna çarpan TIR, karşı şeride geçerek devrildi.

Çarpmanın etkisiyle cadde üzerindeki bazı evlerin duvarları yıkılırken, park halindeki 7 araç kullanılamaz hale geldi. Kazada Özgür Tekin, Ramazan Kalkan, İzzet Örün ve henüz ismi öğrenilmeyen 1 kişi hayatını kaybetti. Kazada yaralanan 7 kişi de, ambulanslarla ve vatandaşların yardımı ile Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kazada, cadde üzerindeki çok sayıda işyeri hasar görürken, elektrik direkleri yıkıldı. Savaş alanına dönen bölgeye gelen trafik ekipleri, kaza yerini güvenlik kordonu altını aldı.

Cadde üzerindeki esnaflar ve vatandaşlar, son zamanlarda kazaların artmasına rağmen önlemlerin alınmamasına tepki gösterirken, vatandaş ile polisler arasında kısa süreli tartışma çıktı.

Olay yerine gelen Cizre Kaymakamı Cihan Demirhan, kaza yaşanmaması için gerekli tedbirleri aldıklarını belirterek, "Bu kadar tedbire rağmen kazaların yaşanması üzücü. Tedbirlerimizi daha da artıracağız." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum