9 Ocak 2009

Gazeteciler'den Vali'ye ziyaret

Valiler kararnamesi ile Mardin Valiliği’ne atanan ve önceki gün yeni görevine başlayan Vali Hasan Duruer’e “hoş geldiniz” ziyaretleri başladı.

Merkezi Kızıltepe’de bulunan Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti (MGM) yönetim kurulu üyeleri Vali Hasan Duruer’i makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılı olması için iyi dileklerini dile getirdiler.

Cemiyet Başkanı Cemil Aydoğan’ın başkanlığında Vali Duruer tarafından kabul edilen gazeteciler cemiyeti üyeleri, Mardin’in sorunları ve çözüm yolları ile ilgili vali Duruer ile görüş alışverişinde bulundular.

Cemiyet Başkanı Aydoğan; binlerce yıllık tarihi geçmişi olan ve geleceğini turizmde arayan tarihi kentte göreve başlaması nedeniyle Vali Duruer’e gazeteciler adına başarılar diledi. Gazeteciler olarak kentin özellikle turizm alanında tanıtılması ve mimari anlamda aslının korunması hususunu çok fazla önemsediklerini dile getiren Aydoğan, göreve yeni başlayan Sayın vali Duruer’in himayesinde de aynı kararlılıkta olacaklarını söyledi.

DURUER "BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Vali Hasan Duruer ise; Kuzey Mezopotamya Ovası’nda bulunmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu belirtti. Vali Duruer, Bölge’de daha önce de görev yaptığını hatırlatarak “Mesleki kariyerimin yaklaşık 8 yılını bölgenin muhtelif yerlerinde geçirdim. Dolayısıyla bölge insanına ya da bölge coğrafyasına yabancı değilim. Mardin, gerek tarihi gerek kültürü ve gerekse de içinde barındırdığı hoşgörüsü ile dünyadaki model kentlerden biri. Bu kentin değerini bilmek ve gelecek nesillere aslına sadık kalacak şekilde bırakmak için hepimize görevler düşüyor. Ben bu sorumluluğun farkındayım.” dedi.

Mardin’in gerek Mimari, gerek sosyal ve gerekse de kültürel anlamda gelecek nesillere iyi servis edilebilmesi için üzerine düşen sorumluluğun farkında olduğunu belirten Vali Hasan Duruer, “Bizler devlet memuruyuz. Görev yerimiz neresi olursa olsun ilk hedefimiz bulunduğumuz yerde iyi bir hizmet ifa etmektir. Bunu yasal çerçeveler içinde kalarak yapmak zorundayız. Bir taraftan tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyacağız, diğer taraftan da devletin vatandaşa sunduğu hizmetlerin işleyişi noktasındaki sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Mardin çok güzel bir şehir, Mardin’de benden önceki çok değerli valilerimizin iyi hizmetleri olmuş. İnanıyorum ki bu güzel hizmetlere birlikte çalışarak yeni eklemelerde bulunacağız. Mardin’e gelir gelmez Artuklu Üniversitesi’nin 81 ilimizde bulunan diğer üniversitelerden farklı olması için Sayın Rektörümüz Serdar Bedii Omay’a birlikte çalışacağımızı söyledim. Mardin’in turizm arenasındaki tanıtımı ve kente gelen turist sayısının arttırtması hususunda yapılması gereken çalışmaları kaldığı yerden birlikte sürdüreceğiz. Bereketli topraklarımızdan daha fazla verim alınması, kıraç alanlarımızın ise ağaçlandırılması için çalışmalarda bulunacağız. Kentteki eğitim kalitesinin arttırtması, Sosyal ve sportif aktivitelerin gelişmesine katkıda bulunacağız. Bütün bu çalışmaları yaparken kentteki sivil toplum örgütlerimizin çalışmalarından da yararlanacağız. Ancak özellikle ifade etmeliyim ki Mardin ve Mardinliler için çok büyük bir şans olduğuna inandığım MAREV’in de çalışmalarından yararlanacağız” Şeklinde konuştu.

Kadir ÜRÜNDÜ

Mardinlife.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum