24 Ocak 2009

TELKARİ GÜMÜŞ AYAKKABILARLA BULUŞTU

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1103_maxi.JPG
Mardin’de Çok Amaçlı Toplum Merkezinde eğitim gören 12 kadın, ayakkabıları gümüşle süsleme sanatını öğrendi. Ayakkabı ve terlikler 120 ila 150 liraya görücüye çıktı.

Mardin’in Evren Mahallesinde bulunan Çok Amaçlı Toplum Merkezinde 12 kadın 45 gün süre ile ayakkabıları gümüşle süsleme sanatını öğrendi. Hazır aldıkları ayakkabıların ön ve yan taraflarını telkari gümüş ile süsleyerek pazara girmek isteyen 12 kadına 45 gün süre eğitim verildi.

Çok Amaçlı Toplum Merkezi sorumlusu Dilek Sınavı, telkari gümüş ustalarından eğitim gören kadınların ayakkabılar üzerinde harikalar yarattığını belirterek, Pazar arayışı içinde olduklarını söyledi. İnce tel haline getirilen gümüşün dantel gibi işlenerek meydana getirilen motiflerin ayakkabıları monte edildiğini ifade eden Sınavu “Telkari gümüş ustaları tarafından 12 kadına 45 gün süre ile gümüş işleme sanatı öğretildi. Kurslara katılan kadınlar hazır aldığımız ayakkabıların üzerine gümüşten motifler yapmayı öğrendi. Şimdilik sipariş üzerine çalışıyoruz. Terlik ve ayakkabıları 120 ila 150 lira arasında satıyoruz.Talep gelmesi durumunda seri üretime geçeceğiz. Ayakkabılar özel ve günlük kullanıma uygun bir yapıdadır. Büyük mağazalara yönelmeyi hedefliyoruz” dedi.
www.habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum