24 Ocak 2009

Çöp Projesi büyük ses getirdi

Mardin TOKİ İlköğretim Okulu Müdürü Murat Bağış, TRT Radyolarında canlı olarak yayınlanan Yeşil Bakış programına canlı yayın konuğu olarak katıldı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifemurat.jpg
Mardin Kültür Sanat Derneğinin ''Çöpler çöp olarak kalmasın, herkes kendi çöplerinden Sanat Eseri Yapsın'' sloganıyla başlattığı ve Mardin TOKİ İlköğretim Okulunda hayata geçirilen proje ülke genelinde yankı buldu. TRT de başlatılan bu projeye duyarsız kalmadı. Projenin uygulandığı Mardin TOKİ İlköğretim Okulu Müdürü Murat Bağış TRT Radyolarında canlı olarak yayınlanan Yeşil Bakış programına telefonla canlı yayın konuğu olarak alındı.

Bu tür projelerle çevre sorunları biter…

Murat Bağış, bu tür toplumsal çalışmaların yaşama oldukça fazla artılar sağladığını belirtti. Okulda öğrencilerimizden başlayarak bu projenin dalga dalga bütün halkımızda kabul görmesini ve uygulanabilir hale gelmesini sağlamaya çalışacaklarını ifade eden Bağış, bu projenin iyi anlaşılabilmesi ve uygulanabilmesi halinde çöp ve kirlilik sorunun büyük ölçüde sona ereceğini söyledi.

Bağış, Yeşil Bakış programındaki konuşmasına şu şekilde devam etti.

Bu projeyle hem doğamız can düşmanı olan çöplerden kurtuluyor hem de çöplerden değişik sanat eserleri yapmış oluyoruz. Bu şekilde hem çevremizi temiz tutmuş olacak hem de kişisel, beyinsel ve el becerişlerimizi geliştirmiş oluyoruz. Hatta ben bu projenin biraz daha ilerisini düşünüyorum. Her evde üçer adet küçük çöp kutuları kullanılsın ve herkes kendi çöpünü ayrıştırıp hem çevreyi kurtarsın hem de ailece kendi sanat eserlerini oluştursun.

Çöp kutularından baş köşelere…

Yaklaşık üç ay önce başlattığımız ve çoğu kişinin yadırgadığı bu projenin oldukça yararlı olduğunu yaşayarak gördük. Çöplerin ayrıştırılarak ve el emeği verilerek baş köşelere taşınabileceğine şahit olduk.

Öğrencilerimizin kendi çöplerinden yapmış oldukları eserleri şu anda okulumuzda sergiliyoruz. Sene sonuna kadar yapacağımız bütün eserler okulumuzda sergilenecek. Bu anlamda projeyi başlatan Mardin Kültür Sanat Derneğine teşekkür ediyor ve bu uygulamanın her alanda yaygınlaşmasını istiyor ve diliyorum.

Yerel yönetimlere büyük görevler düşüyor…

Bu projeler süreli ve bilinçlendirme amaçlıdırlar. Bu nedenle yerel yönetimlerin ve ilgili resmi kuruluşların da bu projelere destek vermelerini ve devamını getirmeleri şarttır.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum