21 Şubat 2009

CEMİL İPEKÇİ MARDİN TUTKUNU

http://www.habermardin.com/haber_uploads/1193_maxi.JPG

Mardin’de Çok Amaçlı Toplum merkezinin Sosyal Destek Projesi Kapsamında, uygulanan “Yerel Kıyafetler Tasarımı Cemil İpekçi Atölyesi”’inde eğitilecek 40 kadın ile ön görüşme yapmak, moda ve tasarım okulunu açmak üzüre Mardin’e gelen Cemil İpekçi, her ay 2–3 defa tarihe kente geleceğini söyledi.

Proje kapsamında eğitilecek kadınlarla görüşen, moda ve tasarım okulu binasında çalışmalarda bulunan, ünlü moda ve tasarımcı Cemil İpekçi, dört gün süre ile boş zamanlarını tarihi mekanları gezerek değerlendirdi.

Tarihi bir binada ve Kürtçe, İngilizce, Türkçe kitaplar satılan Leylan Kafeteryada sivil toplum kuruluş temsilcileri kadınlarla kahvaltı yapan Cemil İpekçi, bu kadar güzellikleri bir arada yaşamanın bir şans olduğunu söyledi. Gelenek ve göreneklerin korunması gerektiğini ifade eden İpekçi “Geleneklerinden, göreneklerinden kopan köksüz insanların batu’daki çiçekler gibidir. Erken solar. Değerlerimizi, geçmişten aldığımız güzellikleri, tarihi dokuyu geleceğe taşıma gibi bir görev ve sorumluluğumuz var. İstanbul’dan sonra bende Bodrum ve Mardin Tutkusu başladı. Tarihin içinde kendimi çok huzurlu hissediyorum. Bundan sonra her ay 2-3 defa buralara gelmeye çalışacağım” dedi.http://habermardin.com

GENÇLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Mardin’de bulunan bıtım sabun üretim merkezini gezen, Kadın Kooperatifi ve Kadın Emeği Değerlendirme Vakfı Temsilcisi Berna Yağcı ile sabun üreten kadınlardan bilgi alan Cemil İpekçi, iç pazar ile birlikte dış pazara yönelmenin gerektiğini söyledi. Her gittiği yerde tasarımcı ve güzel sanatlar öğrencilerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan İpekçi “Gençlerde tarihten gelen bir sanat tutkusu gözlüyorum. Moda ve tasarım okulunu açarsak, gençlerin önünü açmış olacağız. Eğitime devam edecek kadınlar için 60 parçalık bir koleksiyon hazırlayacağım.” Şeklinde konuştu.

Hab.Mehmet Çelik

www.habermardin.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum