16 Şubat 2009

Cemil İpekçi Mardin Valisi’ni Ziyaret Etti.

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/cemilipekci.gif
Mardin’e açılan moda, tasarım ve profesyonel dikiş okulunun açılışı için gelen Cemil İpekçi Vali Hasan Duruer’i makamında ziyaret etti. Mardin’in tarihi dokusu karşısında etkilendiğini söyleyen İpekçi, sokak düzenlemesi için destek vereceğini söyledi.

Mardin de kurulacak olan ”Geleneksel kıyafet tasarım ve üretim Cemil İpekçi Atölyesi”nde incelemelerde bulunan Modacı ve Tasarımcı Cemil İpekçi, tarihi mekânları gezisinin ardından Vali Hasan Duruer’i makamında ziyaret etti. Tarihi kentte yapılması gerekenleri ve ihtiyaçları Vali Duruer’e ileten Ünlü Modacı Cemil ipekçi, tarihi eski şehir de belirlenecek 2 pilot sokakta restorasyon çalışması yapılarak, Mini butik, Cafe, Fırın ve pastanelerin açılabileceğini söyledi. Bu sokaklarda Geleneksel kıyafet tasarım ve Cemil İpekçi Atölyesi’nde üretilen eşya ve Mardin e özgü el emeği işleri satılabileceğini ifade eden İpekçi “Tarihi kenti gezen yerli ve yabancı turistlerin dinlenebileceği bir mekân yok. Bu gezinin ardından kahvelerde oturmak çok sıkıcı gelir. Mardin’in böylesi otantik mekânlara ihtiyacı vardır. Bunları düzenlerken bize görev verilirse yardımcı olmaya hazırız. Evrensel bir düşünce ile bu sokakların düzenlenmesi gerektiğine inanıyorum. Böyle bir uygulama büyük bir ses getirir ve ilgi görür” dedi. Beş yıl önce Mardin’e geldiğini ve karşılaştığı görsel kirlilik karşısında hayal kırıklığı yaşadığını belirten İpekçi, bu gelişinde tarihi dokunun içinden beton yapıların temizlenmesini görmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Tarih kentin içinde bulunan ve kirlilik yaratan beton binaların temizlenmesi için cesurca bir harekete ihtiyaç vardı. Bu hareketin başlatıldığını görmekten Mardinliler kadar sevinçliyim. Böyle devam ederse Mardin gerçek kimliğine kavuşacaktır” şeklinde konuştu.

Vali Hasan Duruer, Kültür ve İnanç Turizmi kapsamında son yıllarda dünyanın önemli turizm merkezi haline gelen ve 7 bin yıllık tarihi geçmişi olan Mardin’ de bulunun antik mağaraların turizme kazandırılması için çalışma başlatacaklarını belirterek, “Mardin in turizm potansiyelini daha da artırmak için çalışmalarımız sürüyor. Mardin i uluslar arası pazarda pazarlamak önemlidir. Mardin kendi yapısıyla bir markadır, kente özgü marka olacak pazar ürünleri var. Önemli olan bunları pazarlayabilmektir. Bu yönde çalışmalarımız var. Turizme açacağımız taş mağaralarda Turistlere yönelik Mardin geceleri düzenlenebilir, Musiki dinletisi gibi faaliyetler yapılabilir” dedi,

Vali Duruer, eski Surur Garajının restorasyon çalışmalarının sona ermesiyle birlikte el sanatlarının pazarlanabileceği mekanların oluşacağını söyledi. Duruer” Sokak düzenlemelerinde tasarım konusunda desteğinizi almak istiyoruz. Bu düşünce doğrultusunda sokakların yeşillendirilmesi için sardunya siparişi verdik. Bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz.”şeklinde konuştu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum